Poliisi: Porvoossa ei turvaliivihuijausta

Porvoon poliisin mukaan Hinthaaran huijausepäily oli väärinkäsitys

Porvoo

Porvoon poliisi varoitteli eilen maanantaina antamasta rahaa henkilölle, joka soittaa ja väittää keräävänsä rahaa Hinthaaran koulun turvaliiveihin. Koululla ei tällaista keräystä ollut. Tarkempi tutkiminen paljasti kuitenkin, että kyse ei ole ollut huijauksesta, vaan väärinkäsityksestä.

Porvoon poliisi kertoo tiedotteessaan selvittäneensä tietoonsa tullutta mahdollista rahankeräysrikosta, missä yksityishenkilölle oli soitettu ja pyydetty rahaa Hinthaaran koulun järjestämään keräykseen. Tuotoilla oli tarkoitus hankkia turvaliivejä koululle.

Porvoon poliisiin otettiin pian yhteyttä Jalankulkijoiden turvallisuus ry:stä ja kerrottiin, että yhdistyksen toimintaidea on ottaa yhteyttä yksityishenkilöihin ja yrityksiin esimerkiksi puhelimitse. Yhdistyksen ohjeistuksen mukaisesti puhelimessa tulee kertoa yhdistyksen periaatteista ja lopuksi kysyä haluaako henkilö tai yritys ryhtyä kannatusjäseneksi.

Jos toimintaan lähdetään mukaan, yhdistykselle voi vapaaehtoisesti lahjoittaa myöhemmin rahaa. Lahjoituksilla ostetaan mm. kouluille heijastimia tai turvaliivejä, joissa on esimerkiksi kannatusjäsenenä toimivan yrityksen logo painettuna.

Yhdistyksen mukaan tarkoitus ei ole ollut soittaa minkään tietyn koulun nimissä ja pyytää suoraan rahaa. Yhdistyksen riveissä oli ollut uusi alihankkija, joka on ilmeisesti ymmärtänyt saamansa ohjeistuksen keräystavasta väärin. Yhdistys on keskustellut asiasta kyseisen henkilön kanssa ja häntä on ohjeistettu asiassa. Henkilö oli ehtinyt soittanut noin 40 henkilölle.

Poliisin mukaan asiassa ei ole syytä epäillä rikosta, ja poliisi on lopettanut asian esitutkinnan.