Yhdysvallat varoittaa matkustajia terrori-iskujen mahdollisuudesta Bangladeshissa

Ulkomaalaisiin kohdistuneet hyökkäykset ovat aiemmin olleet Bangladeshissa hyvin harvinaisia.

Ulkomaat
Diwali-festivaali Bangladeshissa.
Diwali-festivaalin viettoa Bangladeshissa 10. marraskuuta 2015. Festivaali juhlistaa hyvän voittoa pahasta.Abir Abdullah / EPA

Yhdysvallat varoittaa matkustajia terrori-iskujen mahdollisuudesta Bangladeshissa. Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan sillä on luotettavaa tietoa, jonka mukaan maassa voi tapahtua ulkomaalaisia turisteja vastaan suunnattuja terrori-iskuja.

Bangladeshissa on tänä vuonna tehty useita hyökkäyksiä äärijärjestöjen arvostelijoita ja ulkomaalaisia vastaan. Kuolonuhrien joukossa on italialainen avustustyöntekijä ja japanilainen maataloustyöntekijä. Ulkomaalaisiin kohdistuneet hyökkäykset ovat aiemmin olleet Bangladeshissa hyvin harvinaisia.

Yhdysvaltojen varoituksen mukaan terrorihyökkäysten kohteena voivat olla ulkomaalaisten joukkotapaamiset. Ulkoministeriö ei ole kertonut tarkempia yksityiskohtia mahdollisesta uhkasta.

Ääri-islamistinen Isis-järjestö on syksyllä ilmoittanut tehneensä iskuja Bangladeshissa, mutta maan hallituksen mukaan syylliset ovat olleet kotimaisia islamistiterroristeja.

Suomen ulkoministeriön matkustustiedotteen (siirryt toiseen palveluun) mukaan Bangladeshin turvallisuustilanne voi muuttua nopeasti, ja terrori-iskujen uhka on nousussa. Matkustustiedote on päivitetty 14. lokakuuta.

Lähteet: AP