Tammelan koulukeskuksen oppilaille järjestetty keskusteluapua liikenneonnettomuuden jälkeen

Tammelan koulukeskus on järjestänyt oppilaille keskustelutukea tiistaisen bussionnettomuuden vuoksi. Kuorma-auto ja koulubussi törmäsivät eilen Tammelan kapealla ja mutkaisella Papinsillantiellä. Bussissa oli yli 30 koululaista, mutta kukaan ei loukkaantunut. Koulukeskuksen rehtori Kalle Laakso sanoo, että bussissa turvavyöt olivat käytössä.

turvavyöt

Koulupäivä alkoi tänään Tammelan koulukeskuksessa aamunavauksella, jossa rehtori Kalle Laakso otti esille varmaankin useimpien oppilaiden mielessä pyörivän asian: tiistaisen liikenneonnettomuuden. Rehtori Kalle Laakso sanoo puhuneensa oppilaille onnettomuudesta ja kertoneensa, että kouluun on järjestetty keskusteluapua.

– Kerroin lyhyesti asian faktat, ja ne oppilaat, jotka olivat osallisina onnettomuudessa, jäivät vielä hetkeksi paikalle. Koulun oppilashuoltohenkilöstö kertoi heille, millaista tukea on saatavilla. Koulussa päivystävät ainakin tämän päivän sosiaaliohjaaja ja kuraattori siltä varalta, että oppilaat haluavat mennä asiasta puhumaan. Sitä en tiedä, onko tällaista halukkuutta ollut, sanoo Kalle Laakso.

Myös huoltajille koulu on asiasta tiedottanut. Kalle Laakso sanoo, että todennäköisesti lapset ja nuoret säikähtivät, kun onnettomuus osui kohdalle. Vakavia oppilaat joka tapauksessa tänä aamuna olivat.

Kalle Laakso sanoo, että hänen tietääkseen linja-autossa oli turvavyöt käytössä. Aiempina vuosina myös julkisuudessa on puhuttu siitä, ettei kaikissa Tammelan koulubusseissa käytetä turvavöitä.

– Minäkin tiedän tästä keskustelusta, mutta minun tämänhetkisen tietoni mukaan bussissa oli turvavyöt.

Tiistaina iltapäivällä mutkaisella ja kapealla Papinsillantiellä Tammelassa törmäsivät yhteen koululaisbussi ja kuorma-auto, jossa oli perävaunu. Koulubussi kuljetti koululaisia koulukeskuksesta Etelä-Tammelaan. Linja-auto kellahti kallelleen Papinsillantien kupeeseen.