Pääluottamusmies vitsaili rikkureiden kohtalosta - Posti antoi varoituksen

Posti on antanut varoituksen pääluottamusmies Markku Hirviojalle sopimattomasta käytöksestä. Postin mukaan Lapin jakelupalvelujen pääluottamusmies Markku Hirvioja uhkaili vuokratyöntekijöitä epäasiallisesti ja viittasi fyysiseen väkivaltaan. Markku Hirvioja itse sanoo, että hänen tarkoituksenaan oli vain vitsailla.

Kotimaa
Pääluottamusmies Markku Hirvioja
Lapin palvelutuotannon pääluottamusmies Markku Hirvioja, PostiJarmo Honkanen / Yle

Postin mukaan varoituksen syy on Lapin jakelupalvelujen pääluottamusmiehen Markku Hirviojan sopimaton käytös viime maanantaina. Postin mukaan Hirvioja oli kieltänyt SOL Henkilöstöpalvelut Oy:n työntekijöitä tekemästä ylitöitä.

Tilanne oli kärjistynyt loppupäivästä niin, että Hirvioja oli Postin mukaan uhkaillut työntekijöitä epäasiallisesti ja viitannut fyysiseen väkivaltaan.

Markku Hirvioja itse sanoo, että hänen tarkoituksenaan oli vain vitsailla, mutta hän oli puhunut kovaan ääneen. Hirviojan mukaan osa SOL:n työntekijöistä on kokenut tilanteen painostavana.

Hirviojan mukaan hän oli sanonut, että "ennen rikkurit vietiin saunan taa ja ammuttiin, mutta nyt meillä on muut keinot". Hirvioja sanoo, että hän tarkoitti 'muilla keinoilla' lakkovahteja.

Kolmas varoitus – asia käsitelty

Postin jakeluista vastaava johtaja Anu Punola sanoo, että asia on käyty asiallisessa hengessä läpi pääluottamusmies Hirviojan kanssa ja asia on Postin puolesta loppuun käsitelty.

Hirvioja kertoo, että hän on saanut pääluottamusmiesurallaan jo kolme varoitusta työnantajalta, mutta kaikki eri syistä.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus