Mitä urheiluseura tekee laatusertifikaatilla? – "Kesällä suorituksen on sitten oltava kentällä sen mukainen"

Superjymy on saanut toiminnalleen laatusertifikaatin. Sotkamon Jymyn taustaorganisaatio on ensimmäinen sertifikaatin itselleen hankkinut urheiluseuratoimintaa pyörittävä yritys.

urheilu
Sotkamon Jymyn Roope Korhonen pitää käsissään pesispalkintoa ja laatusertifikaattia
Jarmo Nuotio / Yle

Miesten Superpesiskenttiä 1990-luvulta alkaen hallinnut Sotkamon Jymy pelaa nyt virallisesti laadukasta pesäpalloa. Jymyn taustaorganisaatiolle SuperJymylle on myönnetty laatusertifikaatti. Kyseessä on Suomessa ensimmäinen urheiluseuratoimintaa tuottavalle yritykselle myönnetty sertifikaatti.

SuperJymyn hallituksen puheenjohtaja Juha Tanskanen toteaa, että sertifikaatin merkitys on suuri.

– Urheilun perusluonteeseen kuuluu jatkuva toiminnan ja tulosten parantaminen kentällä. Sama pätee kentän ulkopuolella, ja nyt ne sadat pienet yksityiskohdat tekemisessä on kirjattu ylös, jotta kaikkea ei aina jouduta opettelemaan alusta tekijöiden vaihtuessa.

Samaa sanoo SuperJymyn urheilutoimenjohtaja ja Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen.

– Kun yksityiskohdat on avattu, ne on joutunut samalla sisäistämään. Toistojen jälkeen asiat alkavat tulla selkäytimestä. Tästä on iso apu niin toimistolla kuin urheilussa. Ajatus on olla huipulla jatkossakin.

Paperi lisää luottamusta

SuperJymyn markkinointipäällikkö Inga Ärnfors ylpeä laatusertifikaatista.

Luvatut asiat pitää hoitaa. Sen me voimme nyt osoittaa sertifikaatilla, jolloin voimme jo keskittyä siihen, mitä tulee minimivaatimuksen päälle.

Juha Tanskanen

– Tällä on iso painoarvo varsinkin silloin, kun neuvottelemme uuden yhteistyökumppanin kanssa. Silloin toinen osapuoli tietää jo valmiiksi, miten SuperJymy asiansa oikein hoitaa.

Samaa alleviivaa Juha Tanskanen.

– Minimivaatimus on, että luvatut asiat pitää hoitaa. Sen me voimme nyt osoittaa sertifikaatilla, jolloin voimme jo keskittyä siihen, mitä tulee minimivaatimuksen päälle.

Lähtökohtana on Sotkamon Jymy

SuperJymyn tehtävä on kirkas, ja sellaisena se pysyy, vakuuttaa urheilutoimenjohtaja ja pelinjohtaja Mikko Kuosmanen.

Paperi helpottaa myyntiä, mutta se tarkoittaa sitä, että kesällä suorituksen on sitten oltava kentällä sen mukainen. Tulee kohtuullisen hyvä syy harjoitella kovaa ja laadukkaasti talvella.

Roope Korhonen

– Me haluamme, että Sotkamon Jymy pelaa huipulla ensi kesänä ja senkin jälkeen. Ensi kauden jälkeen joukkueessa tapahtuu paljon uudistuksia, mutta osaltaan tämä sertifiointi helpottaa myös näistä haasteista selviytymistä.

Hallituksen puheenjohtaja Juha Tanskanen piirtää ison ympyrän Superpesisjoukkueen ympäri, ja sanoo, että idea on yksinkertaisuudessaan Jymyssä ja siinä, miten yhteistyökumppanit, Kainuu, laji ja fanit ympäri Suomen saadaan hyötymään Jymyn menestyksestä.

SuperJymyn myyntipäällikkö ja Jymyn kotiuttajajokeri Roope Korhonen myöntää, että toisaalta sertifikaatti helpottaa mutta tuo myös painetta.

– Totta kai paperi helpottaa myyntiä, mutta se tarkoittaa sitä, että kesällä suorituksen on sitten oltava kentällä sen mukainen. Tulee kohtuullisen hyvä syy harjoitella kovaa ja laadukkaasti talvella.