Poliisi: Turvapaikanhakijat saavat pian tiedon paikkojen puutteesta

Viranomaiset vakuuttavat, että vastaanottokeskuspaikkojen puute ei vielä näy Tornion järjestelykeskuksessa. Turvapaikanhakijoita on pystytty ohjaamaan edelleen vastaanottokeskuksiin eri puolille maata.

Turvapaikanhakijoita saapuu Lesboksen saarelle kumiveneissä 3. marraskuuta. Kuva: Stratis Balaskas / EPA

Suomeen suuntaavat turvapaikanhakijat luultavasti kuulevat, että Suomella on vaikeuksia löytää tiloja tulijoille, poliisi uskoo.

– Kyllä tieto näistä uutisista varmaan leviää myös heidän keskuudessaan melko nopeasti, rikoskomisario Janne Koskela sanoo.

Poliisin mukaan uutiset ovat aiemminkin levinneet muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Vielä ei ole ollut vaikeaa

Sisäministeriö varoitti tiistaina, että jossain vaiheessa turvapaikanhakijoita joudutaan laittamaan esimerkiksi telttoihin, kun muut paikat loppuvat.

Ainakaan vielä keskiviikkona Torniossa ei ollut näkyvissä merkkejä siitä, että turvapaikanhakijoille olisi vaikea löytää paikkoja.

Järjestelykeskuksesta kuitenkin pystyttiin keskiviikkona ohjaamaan tulijoita eteenpäin vastaanottokeskuksiin eri puolille maata, Maahanmuuttovirastosta kerrotaan.

– Tietenkin se vaatii organisointia. Kaikille täältä lähteville on ollut paikka tiedossa, kun he nousevat bussiin, sanoo järjestelykeskustyöntekijä Silja Kantonen.

Ensimmäisenä on ohjattu eteenpäin naiset, perheet ja yksin tulleet alaikäiset.

Järjestelykeskuksen toiminta on viranomaisten mukaan sujunut aika lailla entiseen tapaan.

Tulijoita on ollut jopa nelisensataa päivässä viime aikoina. Määrä on suunnilleen sama kuin syyskuun lopulla, mutta pienempi kuin lokakuussa.

Korjattu väliotsikon jälkeen ensimmäisessä lauseessa maahanmuuttovirasto sisäministeriöksi kello 18:01.