1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Sipilä ministeri Toivakan järjestelyistä: En tiedä mistä on kyse

Pääministeri Juha Sipilä ei ole keskustellut ministeri Lenita Toivakan kanssa. Hän kiistää, että ministeri Anne Bernerin aiemmin kerrottu yritysjärjestely olisi liittynyt verosuunnitteluun.

Kotimaan uutiset
Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) Maltalla 11. marraskuuta.
Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) Maltalla 11. marraskuuta.Yle

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei halua ottaa kantaa uutiseen ministeri Lenita Toivakan (kok.) verosuunnittelusta. Yle kertoi tänään, että Toivakka on ennen ministerikauttaan järjestellyt yritysomistuksiaan Belgiaan verosuunnittelutarkoituksessa.

– Kyllähän Suomessa paljon näitä tehdään Euroopan maiden sisällä. En tiedä mistä tässä asiassa on kysymys. On kohtuullista, että keskustelen ensin Toivakan kanssa, Sipilä kommentoi Maltalla EU-kokouksen yhteydessä.

Ylen tietojen mukaan Toivakka on jo toinen Sipilän hallituksen ministeri, joka on järjestellyt omistuksiaan verosuunnittelutarkoituksessa. Syyskuussa Yle kertoi ministeri Anne Bernerin (kesk.) toimineen pitkään luxemburgilaisen holdingyhtiön hallituksen jäsenenä. Sipilä kuitenkin kiistää, että kyseessä olisi veronkierto.

– Tämä nyt ei pidä paikkaansa. Ensimmäinenkään ei ollut, kun asiasta juttelin. Tämähän oli syntynyt fuusion seurauksena, että luxemburgilainen yritys oli omistajana tässä fuusioituneessa yhtiössä. Tämä ei suinkaan ollut veronkierron tarkoituksessa tehty, tämä Anne Berneriin liittyvä järjestely.

– Tähän täytyy myös samalla tavalla paneutua, koska heti lähtee väärä tieto liikkeelle, jos lähtee kommentoimaan tuntematta asiaa, Sipilä sanoo.

Lue seuraavaksi