1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

RoKi voitti JyP-Akatemian jatkoajalla

Jääkiekon Mestistä pelaava Rovaniemen Kiekko (RoKi) palasi sarjatauolta ja pelasi Jyp-Akatemiaa vastaan Rovaniemellä keskiviikkona. RoKi voitti lopulta jatkoajalla maalein 1-0.

urheilu
RoKin Juhani Tamminen teki ratkaisumaalin Jyp-Akatemiaa vastaan.
RoKin Juhani Tamminen teki ratkaisumaalin Jyp-Akatemiaa vastaan.Tommy Jokelainen

RoKi aloitti pelin varovaisesti, mutta paransi otettaan toisessa ja kolmannessa erässä. Varsinkin viimeisessä erässä peli pyöriä ajoittain pitkiä aikoja Jyp-Akatemian kenttäpäädyssä. Jyväskyläläisjoukkueen maalivahti Dennis Saikkonen torjui kolmannessa erässä peräti 20 kertaa.

Myös RoKin maalissa ensi kertaa pelannut Toni Eskelinen joutui töihin. Hän torjui ottelussa 34 kertaa.

Ottelu pysyi 0-0 tilanteessa täydet 60 minuuttia. Jatkoaika oli molemmilta joukkueilta tarkkaa puolustamista, jossa virheitä koitettiin vältää. Kun jatkoaikaa oli pelattu reilu kolme minuuttia pääsi RoKin hyökkäyskaksikko, Juhani Tamminen ja Henri Fomin hyökkäykseen ja rakensivat maalipaikan Tammiselle, joka veti kiekon maaliin.

– Vähän ottelun alussa oltiin ruosteessa, mutta vähitellen pojat sai konetta käyntiin ja sitä myötä hallittiin peliä. Mukava nähdä, että Tamminen sai heti onnistumisen loukkaantumisen jälkeen. Hieno taistelu ja tärkeä voitto vahvasti pelanneesta Jypistä, RoKin päävalmentaja Petteri Hirvonen toteaa seuran tiedottessa.

Voitto oli RoKille jo kolmas putkeen. Rovaniemeläisjoukkue on Mestiksessä sijalla 9 eli neljänneksi viimeisenä. RoKi pelaa seuraavan kerran ensi perjantaina 13. marraskuuta, kun Lappi Areenalle saapuu vieraaksi LeKi Lempäälästä.

Lue seuraavaksi