1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Palosaari

Vaasan Palosaaren koulun kohtalosta ei vieläkään päätöstä

Vaasan Palosaaren koulun kohtalo on edelleen avoin. Varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunta elättelee toivetta, että opetustoimeen saataisiin lisämäärärahaa eikä Palosaaren koulua tarvitsisisi lakkauttaa. Lautakunta palautti Palosaaren koulun lakkauttamisesityksen ja haluaa asiaan kaupunginvaltuuston kannan.

Palosaari
Vaasan palosaaren koulu
Vaasan Palosaaren kouluJarkko Heikkinen / Yle

Vaasan kaupungin varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunnan piti tehdä keskiviikkona päätös Palosaaren koulun tulevaisuudesta. Lautakunta ei kuitenkaan saanut päätöstä aikaiseksi vaan päätyi nyt jo kolmannen kerran palauttamaan asian. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen.

Lautakunnalle esitettiin Palosaaren koulun lakkauttamista. Koulutoimi on selvittänyt tilojen yhteiskäyttöä sekä Vaasan Steinerkoulun että Kristillisen koulun kanssa, mutta merkittävää yhteiskäyttöä ei tulisi.

Lautakunnan puheenjohtajan Pirjo Andrejeffin mukaan lautakunta haluaa kuulla kouluasiaan kaupunginvaltuuston kannan. Lautakunta elättelee vielä toivetta, ettei Palosaaren koulua tarvitsisi lakkauttaa.

– Haluamme kuulla, mitä mieltä valtuusto on asiasta ja voisimmeko saada opetustoimeen lisämäärärahaa, ettei koulua tarvitsisi sulkea, toteaa Anrejeff.

Vaasan kaupunginvaltuusto käsittelee ensi vuoden talousarviota ensi maanantaina 16. marraskuuta.

Varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunta on jo aikaisemmin päättänyt Asevelikylän ja Teeriniemen koulujen lakkauttamisesta. Päätöksestä on tehty oikausvaatimukset. Muun muassa koulujen vanhempainyhdistykset haluaisivat säilyttää opetuksen ennallaan.

Esittelija poisti lautakunnan listalta oikaisuvaatimukset. Ne käsitellään lautakunnan ylimääräisessä kokouksessa kahden viikon kuluttua.

Lue seuraavaksi