Tinneri ei lähtenyt somekinasteluun: Punkilla rasismia vastaan

Suomalainen uuden aallon musiikki sopii hyvin turvapaikanhakijoiden hätämajoitustilaan. Tämä tuli todistetuksi Tampereella keskiviikkoiltana.

Kotimaa
Bändi soittaa jumppasalin perällä
Jukka Töyli / Tampere

Sosiaalisessa mediassa välillä kuumanakin vellova keskustelu sai tamperelaisen Tinneri-yhtyeen miehet mietteliäiksi.

– Kinastelu rasistien kanssa Facebookissa on täysin hyödytöntä. Siinä menee vain hermo, sanoo bändin laulusolisti Seppo Seppälä.

– Ajattelimme sen sijaan tehdä jotain konkreettista.

Facebookin Refugee Hospitality Pirkanmaa (siirryt toiseen palveluun) -ryhmästä Tinnerin muusikot lukivat, että Multisillan vastaanottokeskuksessa asuu innokkaita musiikki-ihmisiä, jotka haluaisivat mieluusti kuulla elävää musiikkia. Yhteydenoton jälkeen keikkapäivämäärä lyötiin lukkoon nopeasti.

Suomenkielistä punkkia soittava Tinneri perustettiin alun perin vuonna 1977. Sen tunnetuin kappale "Maailma on mustavalkoinen (siirryt toiseen palveluun)" soi aikoinaan paljon myös radiossa. Muutaman vuosikymmenen hiljaiseloa viettänyt bändi on taas aktiivinen.

– Soitamme pehmeämmän linjan punkkia tai uutta aaltoa. Kyllähän punk on ollut aina asenteeltaan nimenomaan suvaitsevaista ja antirasistista, Seppo Seppälä kertoi

Multisillassa Tinneri soitti lähes akustisen keikan, joka upposi hyvin yleisöönsä.

– Tämä oli hyvä kokemus. En ole kuullut aiemmin tällaista musiikkia, vastaanottokeskukseen majoittunut nuori mies totesi tulkin välityksellä.

– Oli hyvä ilta. Suomen musiikki on mukavaa.