Kroatian lennot vasta alkua – Tampere tavoittelee Espanjaa ja Italiaa

Matkanjärjestäjä We Travel lentää ensi kesänä Tampereelta Kroatiaan. Tredea käy neuvotteluja myös Espanjan ja Pohjois-Italian reiteistä.

Kotimaa
Matkustajia ja Ryanairin kone Tampere-Pirkkalan lentokentällä.
Ryanairin lentojen tilalle haetaan nyt korvaavia yhteyksiä.Seppo Nykänen / Yle

Tampereelta avataan ensi kesänä suora lentoyhteys Kroatian Zadariin. Lennot alkavat toukokuussa.

Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea on solminut yhteistyösopimuksen lentojen järjestämisestä matkanjärjestäjä We Travelin kanssa.

Vielä tässä vaiheessa ei ole tietoa, minkä lentoyhtiön koneilla matkat lennetään. Neuvotteluja käydään vielä muutaman yhtiön kanssa, kertoo lentoliikenteen kehittämisen johtaja Marja Aalto Tredeasta.

Tampereelta lennetään kaikkiaan 22 edestakaista lentoa Zadariin. Matkapäivä on todennäköisesti maanantai tai tiistai.

Kesä tulee liian pian

Tredea on panostanut tänä syksynä voimakkaasti Tampere-Pirkkalan lentoliikenteen kehittämiseen. Panostuksia on kaivattu erityisesti sen jälkeen, kun halpalentoyhtiö Ryanair lopetti lentonsa kentältä talvikaudeksi ja ilmoitti lentävänsä ensi kesänäkin vain kahteen kohteeseen, Bremeniin ja Budapestiin.

En uskalla luvata lentoja kesäksi vaan vasta hieman myöhemmäksi.

Marja Aalto

Kroatian yhteyden jälkeen Tredea tavoittelee lentoyhteyksiä Espanjaan ja Pohjois-Italiaan.

– Espanjan aurinkorannikolle ja Pohjois-Italian lomakohteisiin toivotaan kovasti lentoja ja matkustajapotentiaalia sinne olisi, Marja Aalto sanoo.

– Pyrimme saamaan neuvottelutuloksen, mutta en uskalla luvata lentoja kesäksi vaan vasta hieman myöhemmäksi. Kesä tulee liian pian.

Aallon mukaan Tredeassa tehdään nyt kovalla tahdilla työtä myös reittiyhteyksien avaamiseksi Tampereelta maailmalle. Tässä työssä tähdätään jo suoraan vuoden päästä alkavaan talveen. Mistä kohteista lennot aloitettaisiin, vaatii vielä tarkkaa analysointia, hän sanoo.