Slunga-Poutsalo: Tynkkynen hakee kiristyskeinoa julkisuuden kautta

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sanoo, että puolueesta erotetulla Sebastian Tynkkysellä on ollut tiedossa, milloin puoluehallitus kokoontuu ja että hän voi tuoda asiansa sinne. Puoluesihteeri sanoo Tynkkysen nyt esittävän omat aikataulunsa ja uhkavaatimuksensa julkisuuden kautta.

politiikka
Riikka Slunga-Poutsalo
Riikka Slunga-PoutsaloMarkku Ulander / Lehtikuva

Perussuomalaisten puoluesihteerin Riikka Slunga-Poutsalon mielestä puolueesta erotettu Sebastian Tynkkynen pyrkii julkisuuden kautta saamaan puolueen toimimaan haluamallaan tavalla.

– Sebastian Tynkkysellä on tasan tarkkaan ollut koko ajan tiedossa, koska meillä on seuraava puoluehallituksen kokous ja käsittääkseni hän on saanut myös puheenjohtajalta viestin, että tervetuloa kokoukseen ja siellä asiasta voidaan keskustella. Nyt hän hakee taas julkisuuden kautta kiristyskeinoa, että puoluehallitus ja puolue toimisi hänen asettamien aikataulujensa mukaisesti, Slunga-Poutsalo sanoo.

Puolueen kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen sanoo vievänsä erottamisasiansa oikeuteen, jos asiasta ei päästä muuten sopuun. Tynkkynen kertoo olleensa erottamisestaan kaksi kertaa yhteydessä puoluejohtoon tuloksetta ja antavansa puoluehallitukselle vielä kolmannen mahdollisuuden päätöksen perumiseen. Tynkkynen ilmoittaa takarajaksi vastaamiselle ensi viikon keskiviikon. Puoluehallituksen seuraava kokous on 20. marraskuuta.

– En usko, että puoluehallitus lähtee reagoimaan esitettyihin aikataulutoiveisiin, vaan me kokoonnumme silloin, kun olemme päättäneet, Slunga-Poutsalo sanoo.

Hän kuitenkin huomauttaa, että erottamispäätökseen tyytymättömällä on täysi oikeus valittaa asiasta.

– Jokaisella erotetuksi tulleella on täysi oikeus näin toimia, jos he itse katsovat sen asiaansa edistäväksi, hän sanoo viitaten mahdolliseen käräjöintiin.

Tynkkysen mukaan puoluehallituksen kannattaa sopia asia myös siksi, että "kuntavaalien alla käytävät pitkät käräjät ovat pahinta, mihin puoluehallitus voisi kannatussyöksyssä puolueemme ajaa".

Slunga-Poutsalon mielestä mahdollisella käräjöinnillä ei ole "minkäänlaista merkitystä" esimerkiksi puolueen toiminnan kannalta.

Tynkkynen sanoo Yle Uutisille toivovansa, että sopu löytyy, sillä tilanne on hänen mukaansa kestämätön.