Jääkäriprikaatin osasto harjoittelee ensi viikolla Ruotsissa

Jääkäriprikaatin osasto osallistuu Norrbottenin rykmentin järjestämään taisteluharjoitukseen 16.–20.11.2015 Bodenissa.

Kotimaa

Jääkäriprikaatin osasto osallistuu ensi viikolla taisteluharjoitukseen Ruotsissa. Jääkäriprikaatista harjoitukseen osallistuu panssarintorjuntaohjusjoukkue ja aliupseerikoulun panssarintorjuntalinjan oppilaat kouluttajineen. Osaston vahvuus on noin 70 varusmiestä ja kymmenen henkilökuntaan kuuluvaa. Osasto lähtee Sodankylästä.

Taisteluharjoitus Norrbottenin rykmentin mekanisoidun harjoitusjoukon kanssa mahdollistaa Jääkäriprikaatin harjoitusjoukolle monipuolisen loppuharjoituksen saapumiserälle 2/15. Harjoituksessa hyödynnetään myös ohjusjärjestelmien simulaattoritoimintaa, sillä Suomella ja Ruotsilla on käytössään sama simulaattorikalusto.

Harjoituksen tavoitteena on kehittää yhteisesti joukkojen yhteistoiminta- ja suorituskykyä sekä harjoitella monikansallisten harjoitusten suunnittelu-, valmistelu- ja johtamisprosesseja.

Harjoitus toteutetaan osana Suomen ja Ruotsin kahdenvälistä yhteistyötä. Edellisen kerran Jääkäriprikaatin ja Norrbottenin rykmentin joukot harjoittelivat yhdessä Rovajärvellä toukokuussa 2015.

Harjoitukseen osallistuminen on osa maavoimien pohjoismaista yhteistyötä (NORDEFCO) ja Over Border -harjoitustoimintaa.