Huhtasaaren vaatimukselle tyrmäys kollegalta: "Yhteisiä sopimuksia pitää noudattaa"

Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.) vaati keskiviikkona, että Suomen on käännytettävä turvapaikanhakijat keinolla millä hyvänsä. Huhtasaari katsoo, että Suomen on tarvittaessa rikottava kansainvälisiä sitoumuksiaan, mikä saa täystyrmäyksen sosiaalidemokraattien kansanedustaja Kristiina Saloselta.

turvapaikanhakijat
Kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.)
Karri Laihonen / Yle

Kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps.) keskiviikkoinen lausunto turvapaikanhakijoista herättää hämmennystä ja arvostelua.

Huhtasaari vaatii pysäyttämään turvapaikanhakijoiden saapumisen Suomeen keinolla millä hyvänsä. Huhtasaaren mielestä Suomi voi jättää nykyiset sopimusvelvoitteensa noudattamatta.

Demarien kansanedustaja Kristiina Salonen tyrmää Huhtasaaren ajatukset sopimusten noudattamatta jättämisestä.

– Yhteisiä sopimuksia pitää noudattaa. Aikuisten tapa vaikuttaa asioihin on käydä neuvotteluja, jos on muutostarpeita, Salonen sanoo.

Aikuisten tapa vaikuttaa asioihin on käydä neuvotteluja, jos on muutostarpeita.

Kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.)

Pohdittavaa riittää

Salonen korostaa silti, että turvapaikanhakijoiden määrä on yllättänyt Suomen. Tänä vuonna Suomeen on saapunut yli 27 000 turvapaikanhakijaa.

– Meidän täytyy todella miettiä, mikä on meidän kantokykymme. Miten Suomessa pystytään mahdollistamaan kaikille työtä ja saadaan jokainen pakolainen tuntemaan olonsa osaksi yhteisöä? Meillä ei ole näihin kysymyksiin vielä vastausta, Salonen sanoo.

Laura Huhtasaari ja Kristiina Salonen olivat molemmat kevään eduskuntavaaleissa Satakunnan ääniharavia ja keräsivät kumpikin yli 9 000 ääntä.