Helsingin kulttuuripalkinto näyttelijä Kati Outiselle – video

Palkinto myönnetään vuosittain merkittävistä taiteellisista ansioista tai merkittävästä työstä Helsingin kulttuurielämän hyväksi.

Kati Outinen
Monessa elokuva-roolissa helsinkiläisyydelle kasvonsa antanut näyttelijä Kati Outinen on saanut Helsingin kulttuuripalkinnon 2015. Outinen on 35-vuotisen uransa aikana tehnyt monia merkittäviä elokuvarooleja, esimerkiksi Aki Kaurismäen elokuvissa Varjoja paratiisissa, Mies vailla menneisyyttä ja Le Havre.

Helsingin kulttuuripalkinto on myönnetty näyttelijä Kati Outiselle. Hän vastaanotti 10 000 euron suuruisen palkinnon tänään Helsingissä.

Outinen on 35-vuotisen uransa aikana tehnyt monia merkittäviä elokuvarooleja, esimerkiksi Aki Kaurismäen elokuvissa Varjoja paratiisissa, Mies vailla menneisyyttä ja Le Havre. Lisäksi hän on tehnyt huomattavan paljon teatteri- radio- ja televisiotyötä sekä toiminut myös näyttelijäntyön professorina.

Outinen on myös palkittu työstään monesti, esimerkiksi kolmella pääosa-Jussilla, Pro Finlandia -mitalilla ja Cannesin elokuvajuhlien parhaan naispääosan palkinnolla elokuvasta Mies vailla menneisyyttä.

Cannes tanssi

– Ensimmäisestä roolistaan, elokuvassa Täältä tullaan elämä!, lähtien Kati Outinen on ristivalottanut helsinkiläisyyttä ja antanut sille kasvonsa: arat mutta uhmakkaat, haavoittuvat, mutta valmiit puolustamaan sitä, minkä kokee omaksi ja arvokkaaksi, perustelee Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan puheenjohtaja Jukka Relander.

Helsingin kulttuuripalkinto myönnetään vuosittain merkittävistä taiteellisista ansioista tai merkittävästä työstä Helsingin kulttuurielämän hyväksi. Viime vuonna sen sai muusikko, kirjailija Pelle Miljoona.

Kulttuuripalkinnon lisäksi tänään jaettiin myös 61 taideapurahaa, joiden yhteissumma on noin 213 000 euroa.