1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Syyrian sota – eikö tämä lopu koskaan? Kiivas, mutta asiallinen nettikeskustelu

Syyriassa ja sen naapurimaissa miljoonat ihmiset pakenevat sotaa. Wienissä suurvallat ja useat Syyrian sotaan sotkeutuneet valtiot kokoontuvat etsimään rauhaa. Syyrialaisia ei ole kutsuttu paikalle.

Ulkomaat

Syyrian Latakiassa yli kaksikymmentä ihmistä kuoli aiemmin tällä viikolla kapinallisten rakettituleen. Syyrian viranomaisten mukaan kuolleet olivat siviilejä, kapinallisten mukaan raketit osuivat turvallisuusjoukkojen rakennuksiin.

Samaan aikaan Venäjän tukemat Syyrian hallituksen joukot kertoivat purkaneensa pitkään kestäneen lentotukikohdan saarron lähellä Aleppon kaupunkia.

Sota polveilee voitosta tappioon. Mutta onko näkyvissä mitään ratkaisua syyrialaisten painajaiseen? Entä miksi meidän pitäisi välittää tästä sodasta?

Tom Kankkonen ja Reijo Lindroos
Osallistu Syyria-chattiin perjantaina kello 14 alkaen. Osoitteessa www.yle.fi/uutiset. Keskustelussa mukana erikoistoimittaja Reijo Lindroos ja ulkomaantoimittaja Tom Kankkonen.Juha-Pekka Inkinen / Yle

Ylen ulkomaantoimittajat Tom Kankkonen ja Reijo Lindroos vastaavat lukijoiden kysymyksiin kello 14 alkaen. Keskusteluun pääsee alla olevan linkin kautta tai Ylen uutisten etusivulta osoitteessa yle.fi/uutiset.

Reijo Lindroos on Ylen erikoistoimittaja, joka on aiemmin toiminut Yle Uutisten ulkomaantoimituksen päällikkönä. Hän on pitkään seurannut suurvaltasuhteita ja Lähi-idän kiemuroita.

Tom Kankkonen on seurannut Syyrian sotaa ja sen seurauksia tiiviisti viime vuodet sekä Syyriassa että naapurimaissa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue seuraavaksi