Pyhtäälle aikuisten turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus

Pyhtäällä sijaitsevan Merihotelli Mäntyniemen on määrä muuttua turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseksi marraskuun aikana. Aikuisille turvapaikanhakijoille tarkoitettua vastaanottokeskusta pyörittämään ryhtyvä yhtiö etsii vielä työntekijöitä.

Kotimaa

Merihotelli Mäntyniemeen Pyhtäällä avataan turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus, jonne sijoitetaan enintään 150 aikuista turvapaikanhakijaa. Vastaanottokeskuksen on määrä aloittaa toimintansa vielä marraskuun aikana.

Vastaanottokeskuksesta vastaa vähän aikaa sitten perustettu Kotouma Oy, joka suunnittelee vastaanottokeskusta Pyhtään lisäksi myös Lahden talousalueelle ja tuetun asumisen yksikköä pääkaupunkiseudulle.

Yhtiön toimitusjohtaja uskoo, että Maahanmuuttovirasto haluaa käyttää Mäntyniemeä täydellä kapasiteetillä. Parhaillaan Kotouma etsii henkilökuntaa keskusta pyörittämään.

– Tilat ja puitteet ovat olemassa. Rekrytointi on haaste, vaikka olemme saaneet todella hyvin hakemuksia. Myös sängyt ovat pullonkaula. Niiden saatavuus on heikkoa, sanoo Kotouma Oy:n toimitusjohtaja Lari Christensen.

Vastaanottokeskukseen tarvitaan uusia sänkyjä, koska hotellihuoneisiin majoitetaan turvapaikanhakijoita enemmän kuin mitä niissä olisi asiakkaita hotellikäytössä. Henkilökuntaa Mäntyniemen vastaanottokeskukseen tarvitaan noin kymmenen.

Kotouma Oy vuokraa Merihotelli Mäntyniemeä hotellin omistajalta.

Ensin aiheesta uutisoiKymen Sanomat (siirryt toiseen palveluun).