1. yle.fi
  2. Uutiset

Keskusrikospoliisi Italian-jutusta: Ketään ei ole pidätetty Suomessa

Italian poliisi kertoi torstaina, että eri puolilla Eurooppaa on pidätetty seitsemäntoista ihmistä terrorismin vastaisessa operaatiossa, yksi heistä Suomessa. Keskusrikospoliisi kiistää tiedon. Ylen saamien tietojen mukaan yhdestä Suomessa asuvasta on annettu eurooppalainen pidätysmääräys, mutta häntä ei ole tavoitettu.

Kotimaan uutiset
Keskusrikospoliisi.
Yle

Italian poliisin tänään torstaina julkistamassa isossa poliisioperaatiossa ketään ei ole pidätetty Suomessa, sanoo keskusrikospoliisi. Keskusrikospoliisi eli KRP kertoo asiasta viestipalvelu Twitterissä (siirryt toiseen palveluun).

Yle Uutisten tietojen mukaan se, ettei ketään olisi pidätetty Suomessa, pitää paikkansa. Yhdestä Suomessa asuvasta henkilöstä on annettu eurooppalainen pidätysmääräys. Häntä ei kuitenkaan ole tavoitettu tänään.

Ylen saamien tietojen mukaan Suomessa on tehty kotietsintöjä tähän tutkintaan liittyen.

KRP:stä kerrottiin torstaina iltapäivällä, että Italian poliisi oli tehnyt Suomeenkin oikeusapupyyntöjä ja niitä on toteutettu. KRP ei kuitenkaan kommentoinut oikeusapupyyntöjen sisältöä.

Pidätyksiä kommentoi vain Italian poliisi, KRP:stä todettiin tuolloin.

Italian poliisi kertoi aiemmin, että eri puolilla Eurooppaa on tehty seitsemäntoista pidätystä terrorismin vastaisessa operaatiossa. Yksi pidätyksistä olisi tehty Suomessa, Italian poliisista sanottiin Ylelle.

Keskusrikospoliisin mukaan näin ei kuitenkaan ole. Annettuja oikeusapuja ei muutoin kommentoida, KRP tviittaa (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi