Fölin mobiililippu palkittiin Slush-tapahtumassa

Turun joukkoliikenteessä käytössä oleva mobiililippu on saanut tunnustusta. Vasta pieni määrä lipuista myydään sitä kautta, mutta mobiilipalvelujen uskotaan laajenevan.

Matkapuhelimet ja mobiililaitteet
Fölin mobiililipun esittelykuva Fölin nettisivulta
Minna Rosvall / Yle

Turun seudun joukkoliikenteen, Fölin, mobiililippu on palkittu parhaana mobiilimaksamisen sovelluksena Slush-tapahtumassa Helsingissä.

Mobiilimaksun odotetaan yleistyvän vauhdilla. Turussa bussilipun voi maksaa puhelinoperaattorin kautta tai tilillä, josta lasku lähetetään kotiin. Lisäksi maksamiseen voi käyttää luottokorttia.

Fölissä iloitaan voitosta. Mobiilipalvelujen uskotaankin laajenevan tulevaisuudessa uusiin palveluihin.

– Mobiililippu on vielä uusi tuote, joten sen kautta myydään vasta pieni osa lipuista. Tulevaisuudessa sen merkitys kasvaa entisestään, kun tekniikka kehittyy ja tuomme mobiilipalveluihin uusia tuotteita, joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte kertoo.

Palkinnot pitkäjänteisen kehitystyön tulosta

Föli palkittiin tänä vuonna jo toisen kerran. Turun seudun joukkoliikenne voitti syksyllä Palveleva Turku -kilpailun. Sen voittaja valittiin yleisöäänestyksellä.

– Palkinnot ovat pitkäjänteisen kehittämistyön seurausta. Joukkoliikenteen palveluista pyritään saamaan yhä parempia ja käyttäjäystävällisempiä. Mobiilipalvelujen kehittäminen on osa tätä tavoitetta, Korte sanoo.

Fölin mobiililippusovellus on Turussa toimivan iQ Payments Oy:n käsialaa. Tuote on siis valmistettu seudullisen joukkoliikenteen toiminta-alueella.

_Juttua on korjattu 13.11.2015 kello 7:44 iQ Paymentsin kotipaikkakunnan osalta. Yritys toimii Turussa - ei Raisiossa kuten jutussa aiemmin luki. _

Lähteet: Turun kaupungin tiedote