1. yle.fi
  2. Uutiset

Tökkiikö netti sisätiloissa? Lisäantennista voi olla apua

Puhelut eivät kuulu ja netti tökkii. Pulma voi johtua ympäristöstäsi – tiiviit eristeet ja uudet ikkunat eivät välttämättä läpäise radiosignaalia kovin hyvin. Ongelmaan on ratkaisu.

tekniikka
Kännykän yhteyden nopeustesti
Tuomas Hirvonen / Yle

Jumiiko mobiilidata kotona? Tuntuuko, että sisätiloissa mokkula tai puhelimen verkkoyhteys on hitaampi, kuin ulkosalla? Eivätkö puhelut kuulu? Sille on syynsä. Tiiviit eristeet eivät välttämättä läpäise radiosignaaleja. Uudet ikkunat ovat juuri tällaisia.

Suomessa toimivat operaattorit ovat yhdessä Viestintäviraston kanssa laatineet ohjeita (siirryt toiseen palveluun), miten toimia, jos netti hidastuu sisätilassa tai puhelut eivät kuulu. Kuluttaja voi ostaa itselleen lisäantennin. Antennin lisäksi tarvitaan tarranauhaa ja lisäantennin käytön mahdollistavan induktiivisen sovittimen. Viestintäviraston ohjesivun mukaan hintaa operaatiolle tulee noin 20 euron verran.

Viestintäviraston ohjesivulla on neuvoja myös tilanteeseen, jossa verkko ei kuulu lainkaan. Puhelinneuvojen lisäksi sivustolla on ohjeita nettitikun, mokkulan ja 3G-reitittimen verkko-ongelmiin.

Jos puhelin ei liity 4G-verkkoon lainkaan, vaikka se olisikin operaattorin 4G-verkkoalueella, kannattaa tarkistaa soveltuuko laite 4G-käyttöön.

Lue seuraavaksi