Maajoukkuehiihtäjät näyttävät alkutalven kuntonsa Oloksella

Muonion Oloksella on aloitettu mielenkiintoinen urheiluviikonloppu. Kansainvälisissä Tykkikisoissa Suomen maajoukkuehiihtäjät näyttävät alkutalven kuntonsa ja ryhtyvät keräämään FIS-pisteitä. Oloksen kisoissa on mukana Suomen koko hiihtokerma. Kisoja ryydittää myös näyttävä ulkomaalaisten urheilijoiden kaarti.

urheilu
Olos FIS
Heikki Kivinen

Tykkikisojen pääjärjestäjänä on urheiluseura Muonion Kiri. Puheenjohtaja Kari Vuopio odottaa mielenkiinnolla, millaisella iskulla suomalaiset kilpahiihtäjät lähtevät talven ladulle. Nimikaarti on kova: Sami Jauhojärvi, Iivo Niskanen, Martti Jylhä, Mikko Koutaniemi, Ville Nousiainen, Matias Strandvall, Toni Ketelä, Kalle Lassila ja monet muut. Naisten puolella kisaavat Krista Pärmäkoski, Mona-Liisa Nousiainen, Riitta-Liisa Roponen, Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen ja äitiyteen valmistautuva Aino-Kaisa Saarinen.

Oloksen kisoihin on ilmoittautunut myös suuri ulkomaalaisten hiihtäjien joukko, muiden muassa Alexey Poltoranin Venäjältä ja naisten puolella Laurien van der Graaf Sveitsistä.

Oloksella kilpaillaan pyhään saakka. Tykkikisat aloitetaan joka päivä kello 10. Liikkeelle lähdetään perjantaina sprinteillä, joissa finaaleihin mennään kello 13.

Yleisten sarjojen lisäksi kaksikymppisillä ovat omansa.

Tykkikisoilla pitkä historia

Muonion Kirin puheenjohtaja Kari Vuopio lupaa vauhdikkaan urheiluviikonlopun. Hänen mukaansa Tykkikisoilla on hyvä maine ja pitkä historia. Urheilijat tulevat Oloksella aina yhtä mielellään.

– Tapahtuma on meille kova haaste järjestää, mutta satapäinen talkooporukka ja muut hyvät yhteistyökumppanit, kuten hotelli Olos, Muonion kunta ja koulutusyhtymä Lappia auttavat, Vuopio sanoo. Erityisesti hän mainitsee Mr. Oloksen, eli Heikki Kivisen panoksen.

– Miehellä on armoton kokemus ja tieto-taito kisojen järjestämisestä, hän kiittelee.