Suomalaiset tykkäävät syödä television ääressä – suosikkeja hedelmät ja naposteltavat

Parhaiten suomalaisille televisionkatsojille maistuu salaatti, hedelmät ja naposteltavat. Gourmet-ruokaa ja sushia television ääressä syö vain harva.

Kotimaa
Nainen kaukosäädin kädessä television edessä.
Kaksi kolmesta vastaajasta ilmoitti aterioivansa yksin televisiota katsellessaan.Mikko Kuusisalo / Yle

Joka kolmas suomalainen syö television ääressä päivittäin. Useimmiten suomalaiset mussuttavat televisiota katsellessaan kotiruokaa tai erilaisia naposteltavia, kertoo tuore tutkimus.

Tutkimuksen mukaan 77 prosenttia suomalaisista hyväksyy television ääressä ruokailun. Vain 9 prosenttia suomalaisista ei syö koskaan televisiota katsellessaan. 12 prosenttia paheksuu samanaikaista ruokailua ja television katselua.

Kyselyyn vastanneista 53 prosenttia kertoi syövänsä televisiota katsellessaan salaattia, hedelmiä tai naposteltavia. Myös kotiruokaa syö tv:n ääressä 53 prosenttia vastanneista, aamiaista 24 prosenttia, pikaruokaa 23 prosenttia, tacoja 5 prosenttia, sushia 2 prosenttia ja gourmet-ruokaa 2 prosenttia.

Kaksi kolmesta vastaajasta ilmoitti aterioivansa televisiota katsellessaan varsinkin yksin ollessaan. Joka kolmas kertoi syövänsä television ääressä kumppaninsa kanssa ja vain 15 prosenttia perheensä kanssa.

Elektroniikkavalmistaja Samsung teetti suomalaisten televisionkatselutottumuksia kartoittavan kyselyn markkinointitutkimuksia tekevällä YouGovilla. Kysely tehtiin lokakuussa 2015 ja siihen vastasi noin tuhat suomalaista.