Työntekijät pettyivät: Saarioinen vähentää 30 Valkeakoskelta

Saarioisen ja Artekno-Saarioisten yt-neuvottelut ovat päättyneet 56 henkilön irtisanomisiin. Valkeakoskelta työt loppuivat 30 työntekijältä.

Saarioinen Konserni
Vaalea rakennus ilmakuvassa.
Saarioinen

Saarioisten syyskuussa alkaneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet työntekijöiden pettymykseen. Valkeakoskella irtisanomisilmoituksen on saanyt kaikkiaan 30 ihmistä eli joka 10. tehtaan työntekijöistä. Valkeakoskella työntekijöitä on noin 300.

Valkeakosken Leipomon pääluottamusmiehen Mika Ahosen mukaan yt-neuvottelut olivat vaikeat ja raskaat.

– Erityisen pettyneitä olemme irtisanottavien työntekijöiden suureen määrään. Lihatehtaalta potkut on saanut 12, leipomosta 9 ja keskuslähettämöstä 9.

Lisäksi Saarioinen saattaa mahdollisesti lomauttaa työntekijöitä tuotantotilanteen mukaan. Pääluottamusmies Ahonen arvioi, että yksikkökohtaisia lomautuksia saattaa tulla joulukiireiden jälkeen.

– Mitään päätöksiä lomautuksista ei ole vielä tehty. Optio lomautuksista on voimassa huhtikuun loppuun saakka.

Yksiköiden pääluottamusmiehet ovat tyytyväisiä siihen, että työnantaja tukee nyt irtisanottuja.

Henkilöstövähennykset arvioitua pienemmät

Saarioisten tiedotteen mukaan henkilöstövähennykset jäivät suunniteltua pienemmiksi. Yksiköiden yt-neuvottelujen alkaessa alustava arvio mahdollisesti irtisanottavien määrästä oli 85 henkilöä. Neuvottelujen lopputuloksena tullaan irtisanomaan 56 henkilöä, joista 30 työntekijää ja 26 toimihenkilöä ja ylempää toimihenkilöä.

Lisäksi jatkossa tehtävien ulkoistamisien myötä toisen työnantajan palvelukseen tulee siirtymään 13 henkilöä. Neuvottelujen tuloksena löydettiin eläkeratkaisu tai uusi työ 16 henkilölle.

Suunnitelluista lomautuksista toimihenkilöiden, ylempien toimihenkilöiden ja johdon osalta luovuttiin. Työntekijöiden osalta mahdollisia lomautuksia toteutetaan tuotantotilanteen mukaan.

Saarioinen Oy:n toimitusjohtajan Ilkka Mäkelän mukaan yhtiössä toteutaan noin 8 miljoonan euron säästöohjelmaa vuodelle 2016.

– Henkilöstövähennyksillä, kustannussäästöillä ja toiminnan tehostamisella parannamme yrityksemme kilpailukykyä ja kannattavuutta nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä.