Saarioinen irtisanoo 56 – tehtäviä ulkoistetaan

Irtisanomiset kohdistuvat Tampereelle, Valkeakoskelle, Huittisiin, Vantaalle ja Sahalahdelle Kangasalle. Perinteikäs elintarvikeyhtiö kohentaa kannattavuutta kahdeksan miljoonan euron säästöohjelmalla ensi vuonna.

talous
Saarioisten maksalaatikkoja Sahalahden tehtaan tuotantolinjalla
Marjut Suomi / Yle

Elintarvikeyritys Saarioinen ja emoyhtiö Artekno-Saarioinen irtisanovat yt-neuvottelujen päätteeksi 56 työntekijäänsä Tampereella, Valkeakoskella, Huittisissa, Vantaalla ja Sahalahdella Kangasalla. Irtisanottavista 30 on työntekijöitä ja 26 toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä. Yli puolet vähennyksistä osuu valkeakoskelle.

Lisäksi jatkossa tehtävien ulkoistamisien myötä toisen työnantajan palvelukseen siirtyy 13 henkilöä. Neuvottelujen tuloksena löydettiin eläkeratkaisu tai uusi työ 16 ihmiselle.

Henkilöstövähennykset jäivät suunniteltua pienemmiksi. Yt-neuvottelujen alkaessa alustava arvio mahdollisesti irtisanottavien määrästä oli 85.

Suunnitelluista lomautuksista toimihenkilöiden, ylempien toimihenkilöiden ja johdon osalta luovuttiin. Työntekijöiden osalta mahdollisia lomautuksia toteutetaan tuotantotilanteen mukaan vappuun 2016 mennessä.

Kannattavuuden parantamiseksi toteutetaan noin 8 miljoonan euron säästöohjelmaa vuodelle 2016.

– Henkilöstövähennyksillä, kustannussäästöillä ja toiminnan tehostamisella parannamme yrityksemme kilpailukykyä ja kannattavuutta nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä, toteaa Saarioisen toimitusjohtaja Ilkka Mäkelä

Artekno-Saarioisen palveluksessa on yhteensä 1 500 työntekijää. Liikevaihtoa yhtiö tekee tänä vuonna vajaat 300 miljoonaa euroa.