Vaatevalmistaja M.A.S.I siirtää lisää työtä Viroon – irtisanoo Suomesta 28 työntekijää

Vaatteiden viimeistely siirtyy Viroon ja myöhemmin perässä seuraa myös pesula. Irtisanomisista valtaosa kohdistuu Keiteleelle.

talous
Farkkuja ja työntekijöitä farkkutehtaalla.
Yle

Farkkuja, vapaa-ajanvaatteita ja ylioppilaslakkeja valmistava M.A.S.I Company irtisanoo Keiteleeltä 24 työntekijää. Lisäksi Helsingistä irtisanotaan neljä työntekijää. Yhtiön yhteistoimintaneuvottelut päättyivät keskiviikkona.

M.A.S.I vähentää työntekijöitä, koska se siirtää vaatteiden viimeistelyn Keiteleeltä Viron-tehtaalleen. Vähennykset ja siirto toteutuvat toukokuussa.

Irtisanomisten jälkeen M.A.S.I Company työllistää Suomessa noin 40 työntekijää, joista 26 Keiteleellä. Yhtiö suunnitteli myös pesulansa siirtämistä Keiteleeltä Viroon, mutta siirto ei toteudu ennen kuin Virosta löytyy pesulalle sopivat tilat.

Pesulan lisäksi Keiteleelle jää vielä ylioppilaslakkien valmistusta, varasto ja myymälä. Yhtiöllä on Suomessa myymälät myös Pielavedellä, Vaasassa ja Viitasaarella ja myynti-, markkinointi- ja suunnitteluyksikkö Helsingissä.

Yhtiön Viron yksikössä on reilut sata työntekijää. Työntekijämäärä ei lisäänny, vaikka viimeistelytoiminnot siirtyvät Viroon. M.A.S.I vähensi jo aiemmin tänä vuonna Keiteleeltä 20 työntekijää, kun yhtiö siirsi farkkujen valmistuksen Viroon.