Golfkentät jakautumassa entistä selvemmin kahteen kastiin

Golfkentät ovat jakautumassa entistä selvemmin kahteen kastiin. Kilpailu harrastajista muiden lajien kanssa on koventunut.

Kotimaa
Golffari lyö palloa
Yle

Helsingin Talissa on päättymässä yksi kaikkein aikojen pelatuimmista vuosista. Kaikkiaan takana on arviolta 26 000 kierrosta. Pelkästään Golfklubin ulkopuolisia vieraspelaajia on kirjattu noin 5000.

Kausi on ollut Sipoon Talmassakin pitkä ja tänä vuonna ollaan ennätysvauhdissa niin pelaajien määrällä mitattuna kuin taloudellisestikin.

– Kokonaispelaajamäärä on suuri, koska päästiin aloittamaan jo huhtikuun alkupuolella ja ollaan päästy näin pitkälle. Siinähän ehtii tietysti kierroksia kertyä. Kun vielä kelitkin ovat olleet huonon alkukesän jälkeen aika hyvät, kertoo toimistopäällikkö Onni Floor.

Sen sijaan esimerkiksi Vihti Golfin vuosi oli huono. Kenttämestari Janne Uotilan mielestä kenttiä on ylipäätään liikaa eikä laji ole enää yhtä muodikas kuin kymmenen vuotta sitten.

"Kaiken maailman seikkailupuistoa"

– Kaikkea muuta on tullut, jota ihmiset haluavat harrastaa, kaiken maailman seikkailupuistoa. Lajien kilpailukin on koventunut. On paljon enemmän lajeja mitä harrastaa, Uotila luettelee syitä.

– Ne kentät pärjäävät, joilla on niinsanotusti pakkovastike. Eli osakkeen omistaja on elämänsä loppuun asti kiinni siinä osakkeessa. Joutuu maksamaan joka vuosi pakkomaksut ja jos ei maksa, ne menevät perintään. Ne kentät pärjäävät, koska niillä on satavarma tulo,.

– Meidän kaltaiset kentät, jotka joutuvat myymään omin käsin joka euron, tulevat olemaan pulassa, on Janne Uotilan karu kuva tulevaisuudesta.