Jukka Mönkköselle korkea-arvoinen farmasian palkinto – Vesannon apteekki on vuoden opetusapteekki

Itä-Suomen yliopiston rehtori palkittiin Farmasian Päivillä Albert Wuokon palkinnolla. Sisäsavolainen Vesannon apteekki puolestaan saa kiitosta alan opiskelijoilta.

Vesanto
Jukka Mönkkönen
Toni Pitkänen / Yle

Suomen farmaseuttinen yhdistys on palkinnut Itä-Suomen yliopiston rehtorin Jukka Mönkkösen tämän vuoden Albert Wuokon palkinnolla.

Palkinto jaetaan vuosittain Farmasian Päivien yhteydessä ansioituneelle farmasiaa edistäneelle henkilölle. 4 000 euron palkinto on merkittävin alan yksittäinen palkinto Suomessa.

Kuopion yliopistosta proviisoriksi vuonna 1986 ja farmasian tohtoriksi vuonna 1991 valmistunut Mönkkönen on tehnyt palkintoperusteiden mukaan vaikuttavan uran yliopistollisissa hallintotehtävissä. Hän on kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia farmasian tutkijoita.

Vesannon apteekki on vuoden opetusapteekki

Pohjois-Savoon tuli perjantaina muutakin kunniaa Farmasian Päivillä. Vesannon apteekki palkittiin nimittäin vuoden opetusapteekkina.

Vuoden opetusapteekin valinnut työryhmä perustelee valintaa sillä, että Vesannon apteekissa harjoittelujaksot, perehdyttäminen ja oppimisen seuranta on hoidettu suunnitelmallisesti.

Oppilailta ovat saaneet kiitosta erityisesti apteekkari Päivi Harjunen sekä harjoittelusta vastaava proviisori Markus Lumipuu. Palkintoperusteiden mukaan Vesannon apteekissa oppilaita arvostetaan ja heidät otetaan heti osaksi työyhteisöä.

Palkittava apteekki valitaan opiskelijapalautteen perusteella. Valinnasta päättää koulutusyksikköjen ja apteekkialan järjestöjen edustajista koostuva työryhmä.