Pariisissa ampumatapauksia ja räjähdyksiä – kymmeniä kuolonuhreja

Pariisissa ja sen ympäristössä on tehty useita väkivallantekoja, kertoo Ranskan poliisi. Ranskalaisen televisiokanavan mukaan kuolleita olisi ainakin 40. Pariisilaisessa konserttisalissa on otettu panttivankeja. Lisäksi jalkapallostadionin lähellä on ollut räjähdys tai räjähdyksiä. Myös ostoskeskuksessa on ammuttu.

Pariisin terrori-iskut
Poliisi saattaa siviilejä pois ampumavälikohtauksen tapahtumapaikalta Pariisin keskustassa myöhään perjantai-iltana.
Poliisi saattoi siviilejä pois ampumavälikohtauksen tapahtumapaikalta Pariisin keskustassa myöhään perjantai-iltana.Kenzo Tribouillard / AFP / Lehtikuva
Poliiseja ampumavälikohtauksen tapahtumapaikalla.
Mahdollisesti jopa kymmeniä ihmisiä on kuollut ampumavälikohtauksissa ja räjähdyksissä Pariisin keskustassa.

Pariisissa ja sen ympäristössä on ollut useita väkivallantekoja, Ranskan poliisi kertoo.

Uutistoimistojen tiedot kuolonuhrien määrästä vaihtelevat. Uutistoimisto AFP:n tieto on, että kuolleita olisi ainakin 18, AP:n mukaan kuolleita olisi ainakin 35.

Ranskalainen BFM-televisiokanava kertoo, että kuolleita olisi ainakin 40.

Uutistoimistot kertoivat ensin, että pariisilaisessa ravintolassa olisi sattunut ampumavälikohtaus. Tapauksia on kuitenkin useampia.

Uutistoimisto Reuters kertoo BFM-televisiokanavan tietoihin viitaten, että ravintolassa tehdyssä ampumisessa olisi kuollut kaksi ja haavoittunut seitsemän ihmistä.

Lisäksi Pariisin keskustassa sijaitsevassa Bataclan-konserttisalissa on otettu panttivankeja. Poliisiviranomainen kertoo uutistoimisto AP:lle, että panttivankeja olisi noin sata.

Reuters kertoi radiokanavan tietoihin perustuen, että pariisilaisessa ostoskeskuksessa olisi ammuttu. Reuters kertoi tapauksesta yöllä kello puoli yhden jälkeen.

AP:n ja Reutersin mukaan läheltä jalkapallostadion Stade de Francea on kuultu räjähdys tai räjähdyksiä. Stadionilla pelattiin Ranskan ja Saksan välistä jalkapallomaaottelua. Uutistoimisto AFP:n mukaan räjähdyksissä lähellä stadionia on kuollut kolme ihmistä.

Ranskan presidentti Francois Hollande oli katsomassa jalkapallo-ottelua ja hänet on siirretty turvaan, kertoo BBC. Hollande ja maan sisäministeri ovat matkalla sisäministeriöön pysyäkseen tapahtumista ajan tasalla, Reuters kirjoittaa.

Toistaiseksi ei ole kerrottu tietoja siitä, mikä taho tai tahot ovat iskujen takana.

Lähteet: Yle Uutiset, AP, Reuters, AFP