Yle Pariisissa: Poliisi sanoi, että on parasta palata suorinta tietä kotiin

Tiedot Pariisin iskuista ovat epäselviä mutta erittäin huolestuttavia, kertoo Ylen Pariisin-toimittaja Annastiina Heikkilä. Toistaiseksi tiedetään vain se, että välikohtauksia on ollut useita.

Ulkomaat
Pelastushenkilöstö saattaa ampumavälikohtauksessa loukkaantuneita ihmisiä ambulanssiin Pariisin keskustassa myöhään perjantai-iltana.
Pelastushenkilöstö saattoi ampumavälikohtauksessa loukkaantuneita ihmisiä ambulanssiin Pariisin keskustassa myöhään perjantai-iltana.Ian Langsdon / EPA

Tiedot Pariisin tämäniltaisista iskuista ovat toistaiseksi epäselviä mutta kieltämättä erittäin huolestuttavia, sanoo Ylen Pariisin-toimittaja Annastiina Heikkilä.

Heikkilä kommentoi Pariisin tuoreita tapahtumia Ylen radiouutisissa puoliltaöin Suomen aikaa.

Tällä hetkellä ei ole turvallista liikkua Pariisissa, koska ei tiedetä, mitä on tekeillä.

Annastiina Heikkilä

Hänen mukaansa tässä vaiheessa tiedetään, että Pariisin keskustassa on ollut useita, ilmeisesti koordinoituja ampumavälikohtauksia ja räjähdyksiä.

Yksi olisi ollut pariisilaisessa rokkiklubissa, hän sanoi radiouutisille. Pariisilaisen jalkapallostadionin lähellä puolestaan olisi kuulunut ainakin kaksi räjähdystä. Paikalla on noin 80 000 ihmistä ja stadionia yritetään evakuoida, Heikkilä raportoi Pariisista.

Kuolleita kerrottiin puoliltaöin olevan kahdeksantoista. Heikkilän mukaan kuolleiden määrä mitä todennäköisimmin kasvaa.

Heikkilä sanoi, että iskut ovat näkyneet Pariisin kaduilla, ja kertoi, että palasi itse kotiinsa hetki sitten.

Kaikki pariisilaiset tuijottivat älypuhelimiaan. He lukivat uutisia, baareissa seurattiin televisiouutisia, Heikkilä kuvaili.

– Minulle poliisi sanoi, kun kiirehdin kiireen vilkkaa kotiin, että nyt kaikkien on parasta suorinta tietä palata suljettujen ovien taakse. Tällä hetkellä ei ole turvallista liikkua Pariisissa, koska ei tiedetä, mitä on tekeillä, Heikkilä sanoi.