Pariisin iskuissa jopa 140 kuollutta – konserttisalissa surmattiin noin 100 ihmistä

Uutistoimisto AFP:n poliisilta saamien tietojen mukaan pariisilaisessa konserttisalissa olisi kuollut noin sata ihmistä. Operaatio on ohi ja ilmeisesti kolme hyökkääjää on kuollut. Uutiskanava CNN:n haastatteleman silminnäkijän mukaan tulitus kesti noin vartin.

Haavoittuneita ihmisiä evakuoidaan panttivankitilanteesta Bataclan-konserttisalin ympäristössä.
Poliisi rynnäköi tikapuiden avulla pariisilaiseen Bataclan-konserttitaloon

Poliisi rynnäköi pariisilaiseen Bataclan-konserttitaloon, jossa lukuisia ihmisiä pidettiin panttivankeina. Operaatio on ohi ja ilmeisesti kolme hyökkääjää on kuollut.

Uutistoimisto AFP:n saamien tietojen mukaan konserttisalilla olisi noin sata kuollutta. Ranskalainen televisiokanava BFMTV sanoo myös, että kuolleita olisi noin sata.

Uutistoimisto AP sanoo, että kuolleita olisi ainakin sata.

Poliisi on saattanut uutiskanava CNN:n mukaan ainakin sata ihmistä ulos konserttisalista. Osa heistä on kanavan mukaan loukkaantuneita.

Hyökkääjät ampuivat ihmisiä teloitustyyliin

CNN kertoo, että konserttisalissa hyökkääjien iskiessä sisällä ollut ranskalainen toimittaja Julien Pearce kertoo, että kaksi mustiin pukeutunutta miestä alkoi ampua Pearcen mukaan rynnäkkökivääreillä. Hyökkääjät ampuivat Pearcen mukaan haavoittuneita ihmisiä uudelleen teloitustyyliin.

Pearce kertoo, että hyökkääjillä ei ollut naamioita, eivätkä he sanoneet mitään. Tulitus kesti Pearcen mukaan 10–15 minuuttia ja ihmiset pakenivat paniikissa sisemmäs konserttisaliin. Pearce sanoi nähneensä 20–25 kuollutta.

Yksi uutistoimisto AP:n haastattelemista viranomaisista sanoi, että näky konserttisalin sisäpuolella muistutti verilöylyä. Hänen mukaansa hyökkääjät olivat heittäneet räjähteitä panttivankeja päin.

Konserttisalin luota kuului viisi räjähdystä sekä useita laukauksia vähän sen jälkeen, kun Ranskan presidentti Francois Hollande sanoi, että poliisi on aloittanut hyökkäyksen saliin.

Poliisin mukaan konserttisalissa oli ilmeisesti kymmeniä panttivankeja. Salissa esiintyi yhdysvaltalainen rockyhtye hyökkäysten alkaessa.

Paikalla ollut silminnäkijä kertoi uutistoimisto AFP:lle, että yksi konserttisalin hyökkääjistä, huusi saliin rynnätessään ”Jumala on suuri!” arabiaksi ja avasi sen jälkeen tulen ihmisjoukkoon.