Hotellitestaaja syynää asuinpaikkansa tavallista yöpyjää tarkemmin – kertyneet kokemukset käydään läpi huolella

Kolme oululaista pääsi testaamaaan uutta kaupunkiin avattavaa Lapland Hotels-ketjuun kuuluvaan hotellia. Kokemukset jaetaan somessa ja hotelliketju käyttää arvosteluja markkinoinnissaan.

ilmiöt
Jukka Ahola, Essi Pulkkinen ja Sanna Rättyä testavat oululaishotellia.
Pekka Loukkola / Yle

Oululaiset Jukka Ahola, Essi Pulkkinen ja Sanna Rättyä asuvat viikonlopun oululaisessa hotellissa ja jakavat kokemuksensa sosiaalisessa mediassa. Oululaistrio valikoitui yli 1200:sta hakijasta. Kolmikko valittiin heidän lähettämiensä hakemusten perusteella.

Lapland Hotelsin yhteisömanageri Juuso Holstein odottaa testaajilta tarkkoja arvioita uudistetusta oululaishotellista.

– Testaajat tekevät päivityksiä someen ja me saamme kokemuksista loppuraportin. Se käydään läpi huolella. Viikonlopun kestävä vierailu tuottaa meille tietoa laajasti, kertoo Holstein.

Viikonlopun kestävä vierailu tuottaa meille tietoa laajasti.

Juuso Holstein

Lapland Hotelsin omistukseen siirtynyt hotelli on vaihtanut omistusta ja nimeä useita kertoja vuosien varrella. Oulun tuomiokirkon vieressä sijaitseva hotelli on ollut nimeltään aiemmin ainakin Rivoli, Ramada, Rantasipi ja Holiday Inn. Lapland Hotels luottaa Lapin eksotiikkaan.

Testaaminen antaa uusia näkökulmia

Hotellitestaajia hotelliketju käyttää nyt ensimmäistä kertaa. Jukka Ahola, Essi Pulkkinen ja Sanna Rättyä eivät ota paineita testaamisesta.

– Tässä ollaan ihan oma itsensä, ei turhia ennakkoasenteita vaan avoimin mielin katsellaan ja koetaan. Syödään hyvin, nukutaan hyvin, katsellaan hotellia ja Oulua turistin silmin, kertoo Jukka Ahola.

– Jaetaan kokemuksia toisten kanssa, myös sosiaalisessa medissa, jatkaa Essi Pulkkanen.

Testaaminen alkaa jo ulko-ovelta. Vastaanotossa saadaan ensikontakti henkilökuntaan ja sitten tutustutaan huoneeseen. Sängyn patjan kokeilu, wc:n tarkastus ja vilkaisu ikkunasta kuuluvat tietenkin hotellitestaajien rutiineihin.

– Kun avasin hotellihuoneen oven, niin sieltä tulvahti uuden rakennuksen tuoksu. Ajattelin, että vau, ihanaa! En ole ennen ollut näin uudessa hotellissa, kertoo Sanna Rättyä.

Kohta alkaa some paukkua.

Sanna Rättyä

– Kohta alkaa some paukkua, jatkaa Rättyä ja naurahtaa.

Kokemuksia hotelliviikonlopusta jaetaan sosiaalisessa mediassa. Luvassa on blogeja, some-päivityksiä ja -videoita.