Suurmoskeijan vastustajat vetivät paikalle toisenkin mielenosoituksen – poliisi jakoi torin kahtia - video

Alun perin Senaatintorilla oli määrä järjestää vain suurmoskeijan vastainen mielenosoitus, mutta paikalle tuli myös vastamielenosoitukseen osallistuneita. Suurmoskeijaa vastustavaan mielenilmaukseen osallistuneet sanoivat, että heidän mielestään suurmoskeija ei sovi suomalaiseen maisemaan. Mielenilmauksen järjestämisestä oli päätetty jo ennen Pariisin terrori-iskuja.

Kotimaa
Haastattelu moskeijamielenosoituksesta
Suurmoskeijan vastustajat ja vastamielenosoittajat kokoontuivat Helsingissä.

Helsingissä lauantaina järjestetty suurmoskeijan vastainen mielenilmaus veti paikalle myös toisen mielenosoitusjoukon.

Alun perin Senaatintorilla oli määrä järjestää vain suurmoskeijan vastainen mielenosoitus, mutta paikalle tuli myös vastamielenosoitukseen osallistuneita.

– Senaatintorilla piti olla yksi mielenosoitus, mutta Presidentinlinnan suunnasta myös vasemmisto alkoi marssia kohti Senaatintoria. Heidät poliisi motitti Valtioneuvoston linnan luokse, kuvaili paikalla ollut Ylen toimittaja Riikka Luukkonen.

Suurmoskeijaa vastustavassa mielenilmauksessa osallistujia oli noin 150. Vastamielenilmaukseen osallistuneiden määrästä ei ollut tarkkaa tietoa.

Senaatintorilla poliisi jakoi torin kahtia ja piteli eri mielenosoitusryhmiä erillään.

Suurmoskeijan vastaisen mielenosoituksen järjestäjänä oli Finnish Defence League. Järjestö ilmoittaa olevansa ei-rasistinen, väkivallaton kansalaisjärjestö sekä poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Mielenilmaukseen olivat saapuneet myös lahtelaiset Lasse ja Maria Koskinen.

Lasse Koskinen kertoi vastustavansa suurmoskeijaa, koska hän kokee sen olevan eräänlainen symboli.

– Me puolustamme suomalaista kulttuuria ja näyttää siltä, että me joudumme torjumaan myös terrorismia tässä maahantunkeutumisessa, mikä tällä hetkellä on.

– Nythän on pelättävissä, että tämän joukon mukana Suomeen tunkeutuu myös Isis-reserviläisiä tänne ikään kuin varastoon. Tässä on aika isoista arvoista sekä turvallisuuden osalta kyse, hän jatkoi.

Koskinen mukaan mielenosoittajat eivät vihaa mitään uskontoa: suurmoskeijaa vastustetaan, koska heidän mielestään se ei sovi suomalaiseen maisemaan.

– Islamia me emme vastusta, mutta (vastustamme) ääri-islamilaisuutta ja terrorismia, josta järkyttävästi näimme esimerkin Pariisissa. Kaiken aikaa pelkäämme, että myös Suomessa tapahtuu ennen pitkään jotakin.