1. yle.fi
  2. Uutiset

Ranskan Suomen-suurlähetystön edustalla laulettiin Marseljeesia terrorismia uhmaten – video

Ranskan Suomen-suurlähetystön edustalla Helsingissä muistettiin lauantai-iltana Pariisin iskujen uhreja. Paikalle kokoontuneet, joista monet olivat nuoria, lauloivat yhdessä Ranskan kansallislaulua, Marseljeesia.

Kotimaan uutiset
Kynttilöitä Ranskan suurlähetystön edessä Helsingissä 14. marraskuussa.
Ranskan Suomen-suurlähetystön edustalla muistettiin lauantai-iltana Pariisin iskujen uhreja.

Ranskan Suomen-suurlähetystön edustalle Helsingissä tuotiin lauantaina pitkin päivää kynttilöitä ja kukkia Pariisin terrori-iskujen uhrien muistoksi.

Paikalla illalla käynyt Petri Saulio kuvasi Pariisin tapahtumia järkyttäviksi.

– Kun katselee nykyistä maailmantilannetta, niin tämäntyyppisiä asioita on tapahtunut viime vuosina ja siinä mielessä ei tullut yllätyksenä, mutta toki tällaisena toteutuksena niin kuin nyt oli tulevat mieleen New Yorkin iskut 2001.

Saulio kertoi, että tapahtunut ei kuitenkaan vaikuta hänen turvallisuudentunteeseensa.

– Katson, että nämä ovat kuitenkin niin satunnaisia asioita.

Lauantai-iltana yhdeksän jälkeen paikalla oli arviolta satakunta ihmistä, jotka edustivat monia kansallisuuksia suomalaisista ranskalaisiin. Monet olivat nuoria, heidän joukossaan ranskalaiset vaihto-opiskelijat Lise Ribet ja Chloé Hamel. He olivat järkyttyneitä tapahtuneesta myös siksi, että Charlie Hebdo -lehden toimitukseen kohdistuneesta iskusta tammikuussa on vasta vähän aikaa.

– Olemme täällä edustamassa maatamme ja ollaksemme kaikkien pariisilaisten ja ranskalaisten kanssa, Ribet sanoi.

Tunnelma suurlähetystön edustalla oli rauhallinen ja harras. Ranskan lippu oli laskettu puolitankoon. Myös poliisi oli tarkkailemassa tilannetta.

Tästä linkistä näet myös toisen videon paikalta.

Lue seuraavaksi