1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Torjuttu kosija kaatoi happoa venäläisen naisturistin päälle Intiassa

Uhrin mukaan hän oli kieltäytynyt epäillyn kosinnasta. Mies kaatoi yöllä ilmeisesti kostoksi naisen päälle happoa, kun tämä oli nukkumassa huoneensa parvekkeella.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Venäläinen nainen joutui perjantaina sairaalaan Intiassa sen jälkeen, kun hyökkääjä heitti happoa hänen kasvoilleen Varanasin pyhässä kaupungissa. Uhri oli nukkumassa hyökkäyksen tapahtuessa.

Nainen sai pahoja vammoja kasvoihinsa, silmiinsä ja vartaloonsa. Hän ei kuitenkaan ole hengenvaarassa, Varanasin poliisi kertoi Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle (siirryt toiseen palveluun).

Valtioneuvoston kanslia on määrännyt Uttar Pradeshin osavaltion hallituksen tarjoamaan naiselle parasta mahdollista hoitoa. Hänet lennätettiin lauantaina hoidettavaksi Delhiin, The Times of India (siirryt toiseen palveluun) -lehti kertoo.

23-vuotias nainen saapui Varanasiin kolme päivää ennen hyökkäystä. Hän vuokrasi huoneen majoitusta tarjoavan perheen talosta. Nainen oli asunut saman perheen luona kolme kuukautta edellisen vierailunsa aikana, The Hindustan Times (siirryt toiseen palveluun)-lehti kirjoittaa.

Intialaislehtien mukaan nainen kertoi poliisille, että majatalon omistajan pojanpoika kaatoi happoa hänen päälleen noin neljän aikaan yöllä, kun hän oli nukkumassa huoneensa parvekkeella. Uhrin mukaan mies oli kosinut häntä aiemmin, mutta hän oli torjunut ehdotuksen.

Poliisi on pidättänyt happohyökkäyksestä epäillyn miehen.

Intian virallisten tilastojen mukaan maassa tapahtuu muutama sata happohyökkäystä vuosittain. Intia on säätänyt lain, joka rajoittaa hapon myyntiä, mutta kansalaisjärjestöjen mukaan sitä on silti helppo hankkia, BBC kertoo.

Happoisku on tuorein julkisuuteen noussut matkailijoihin kohdistunut hyökkäys Intiassa. Tammikuussa viisi miestä pidätettiin itäisessä Kolkatan kaupungissa epäiltynä japanilaisen naisen sieppauksesta ja raiskauksesta.

Helmikuussa toinen japanilainen nainen kertoi joutuneensa oppaansa huumaamaksi ja raiskaamaksi Rajasthanin osavaltion pääkaupungisssa Jaipurissa. Syyskuussa yhdysvaltalainen nainen ilmoitti, että kaksi miestä raiskasi hänet Himalajalla sijaitsevassa Dharamsalassa.