1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pariisin terrori-iskut

Eri uskontokunnat kokoontuivat kunnioittamaan Pariisin uhreja Senaatintorille – video

Paikalle saapui arviolta 350-500 ihmistä. Eri uskontokuntien edustajat kertoivat haluavansa välittää toivon viestiä vaikean tilanteen keskellä. Videolla eri uskontokuntien edustajat kertovat, miten Pariisin tapahtumat ovat koskettaneet heitä.

Useiden eri uskonnollisten yhteisöjen edustajat vetoavat mielenilmauksella tänään rauhan puolesta Helsingissä.
Useiden eri uskonnollisten yhteisöjen edustajat vetoavat sunnuntaina mielenilmauksella rauhan puolesta Helsingissä.

Useiden eri uskonnollisten yhteisöjen ovat vedonneet mielenilmauksella tänään rauhan puolesta Helsingissä. Yhteisellä tapahtumalla on haluttu kunnioittaa Pariisin terrori-iskuissa kuolleiden muistoa.

Ylen paikalla oleva toimittaja Minna Rinta-Tassi kertoi, että Senaatintorille saapui ihmisiä tasaisena virtana kello 13 aikaan kun tapahtuma alkoi. Poliisin arvion mukaan paikalla on noin 350-500 ihmistä.

Tapahtuma syntyi yhteisöjen yhteisestä aloitteesta.

– Tapahtumaa lähdetiin järjestämään eilen osittain Pariisin iskujen johdosta. Myös aiemmin viikolla oli isku Beirutissa. Nämä ovat tuoneet kamalasti huolta yhteisössä ympäri Suomea siitä, että kuinka tällainen pelko alkaa levitä myös täällä meidän keskuudessa, sanoi Milla Perukangas Kirkon Ulkomaanavusta.

Kello 13 alkaneessa tapahtumassa pidettiin lyhyitä tervehdyksiä, joiden jälkeen ihmisjoukko marssii yhdessä Ranskan suurlähetystölle Kaivopuistoon. Matkan varrella ihmisjoukkoon liittyi vielä lisää marssijoita.

Tapahtumaan osallistui edustajia evankelis-luterilaisesta kirkosta, sunni- ja shiiayhteisöistä, ortodoksikirkosta, katolisesta kirkosta sekä juutalaisista yhteisöstä. Myös hindut toivat oman tervehdyksensä tapahtumaan.

Myös Turussa on kävelty tänään rauhan puolesta.

Klo 14.52 Juttua päivitetty tuoreilla tiedoilla.