Pariisi hiljennyt iskujen jälkeen – suomalaisia ei kateissa

Yleensä niin vilkkaat Pariisin kadut ovat nyt poikkeuksellisen rauhallisia. Suomen suurlähetystön lehdistöneuvos Marko Ruonalan mukaan tavalliseen sunnuntaihin verrattuna kaupunki on hyvin hiljainen.

Pariisin terrori-iskut
tyhjiä tuoleja kahvilassa
Annastiina Heikkilä / Yle

Pariisin suurlähetystö on saanut Helsingin kautta ja suoraan tiedusteluja Ranskassa matkaavista suomalaisista ja kaikki etsityt ovat löytyneet tähän asti.

– Edelleenkään meillä ei ole tiedossa Ranskassa kadonneeksi epäiltyjä suomalaisia, lehdistöneuvos Marko Ruonala kertoo.

Ihmiset ovat tavoitelleet läheisiään ja joitakin käytännön yhteydenottoja on ollut siitä, voiko Pariisiin nyt matkustaa tällaisessa poikeuksellisessa tilanteessa.

Matkustusilmoitus.fi-sivustolle oli puoleen päivään mennessä tullut ilmoitus 428 Ranskassa olevalta suomalaiselta. Luku on kasvanut koko ajan viikonlopun mittaan.

Kyllä tuolla kaduilla on normaaliakin sunnuntaiaamua hiljaisempaa.

Marko Ruonala, Pariisin suurlähetystön lehdistöneuvos

– Pariisi toipuu edelleen näistä todella traagisista tapuksista. Kaupunki on hiljainen, aurinko paistaa, on kaunista, mutta kyllä tuolla kaduilla on normaaliakin sunnuntaiaamua hiljaisempaa, Ruonala kuvailee Pariisin sunnuntaitunnelmaa.

Ranskalaisviranomaiset jatkavat terrori-iskun selvittelyä ja mediaan tihkuu jatkuvasti lisää yksityiskohtaista tietoa tapahtumista.

Pariisiin matkaa suunnittelevia lehdistöneuvos Marko Ruonala ohjeistaa varautumaan pidempiin rajatarkastuksiin maa-asemilla ja lentokentillä.

– Ulkoministeriö ei ole mitenkään suosittanut, etteikö tänne voisi matkustaa, sanoo Ruonala.

Turisteja Ranskan pääkaupungissa on edelleen, mutta huomattavasti vähemmän kuin normaalisti. Uusi sesonki alkaa taas joulun tienoilla. Silloin nähdään, mikä vaikutus tällä veriteolla oli matkailuun.