1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Libanon pidättänyt yhdeksän ihmistä Beirutin pommi-iskuista

Pidätykset liittyvät torstaina Beirutissa tapahtuneisiin itsemurhaiskuihin, joissa kuoli yli 40 ihmistä.

Ulkomaat
Libanonin armeijan sotilas räjähdyspaikalla.
Libanonin armeijan sotilas räjähdyspaikalla.Wael Hamzeh / EPA

Libanonin viranomaiset ovat pidättäneet yhteensä yhdeksän ihmistä epäiltyinä torstaisista Beirutissa tapahtuneista pommi-iskuista.

Pidätetyistä seitsemän on syyrialaisia ja kaksi libanonilaisia. Libanonin sisäministeri kertoi pidätyksistä sunnuntaina. Isis on sanonut tehneensä iskut, joissa kuoli 43 ihmistä ja loukkaantui yli 200.

Sisäministeri Nohad Machnouk sanoi, että hyökkääjien oli tarkoitus iskeä Hizbollahin ylläpitämään sairaalaan, mutta että sen tiukat turvatoimet saivat hyökkääjät muuttamaan mielensä. Sen sijaan he iskivät vilkkaalle kadulle Hizbollahin tukialueella lähellä sairaalaa.

Machnoukin mukaan iskussa piti olla alun perin mukana viisi itsemurhapommittajaa, mutta yksi pommittajista pidätettiin ja kaksi ei koskaan saapunut Libanoniin.

Yksi pidätetyistä oli Machnoukin mukaan mahdollinen itsemurhapommittaja ja toinen ihmissalakuljettaja, joka kuljetti epäillyt rajan yli Syyriasta.

Sisäministerin mukaan syyrialaiset pidätettiin Libanonissa sijaitsevalla pakolaisleirillä sekä Beirutin itäosissa sijaitsevassa asunnossa, jota käytettiin myös iskujen valmistelussa.

Hisbollah on osallistunut Syyrian taisteluihin maan hallituksen rinnalla. Syyrian hallituksen, Hisbollahin ja Iranin joukot ovat kiihdyttäneet hyökkäystään Syyrian hallitusta vastustavia ryhmittymiä, muun muassa Isisiä, vastaan Venäjän aloitettua Syyriassa ilmaiskut syyskuussa.

Lähteet: AP, AFP, Reuters

Lue seuraavaksi