Lapin SDP: Hallitus vaarantaa Lapin palvelut

Lapin Sosialidemokraatit ovat huolissaan sote-uudistuksen vaikutuksista. Demarit pelkäävät, että tasa-arvoiset palvelut ovat pian historiaa. SDP:n Lapin piiri vaatii että palvelut pysyvät lähellä ja Länsi-Pohjan keskussairaalan synnytysosasto säilytetään.

Lapin lääni
Vastasyntynyt vauva.
Johanna Kasvinen / Yle

Länsi-Pohjan synnytykset ovat olleet lopettamisuhan alla jo pitkään.

Piirin mukaan sote-uudistuksen vaikutusten arviointi on tehtävä puolueettomasti ja on varmistettava, ettei ihmisten terveydellä päästä tekemään bisnestä.

Demarit roimivat myös hallituksen koulutussäästöjä.

– Koulutuksesta leikkaaminen on Lapin ja lappilaisten tulevaisuuden kannalta käsittämätön ratkaisu. Keskittäminen ja aloituspaikkojen vähentäminen pakottaa nuoret pois kotiseuduiltaan. Koulutuksesta leikkaaminen on lyhytnäköistä ja heikentää alueiden kehitystä, Lapin Sosialidemokraatit toteavat.

SDP:n Lapin piiri vaatii nykyisten junayhteyksien säilyttämistä esimerkiksi Kemijärvelle sekä lentoyhteyksien turvaamista Kemi-Tornioon ja Enontekiölle.

Demarit myös pelkäävät, että metsähallituksen yhtiöittäminen vaarantaa Lapin luonnon virkistyskäytön sekä elinkeinot.

Lapin Sosialidemokraattisen piirin syyspiirikokous pidettiin Sodankylässä viikonloppuna. Piirin puheenjohtajana jatkaa kauden 2016–2017 Hilkka Halonen Kemistä. Varapuheenjohtajiksi valittiin Maria-Riitta Mällinen Rovaniemeltä ja Martti Rauhala Torniosta.