Vasemmistoliitto haluaa takaisin Lapin kakkoseksi

Vasemmistoliiton Lapin piirin uusi puheenjohtaja Kati Tervo on jo asettanut tavoitteen kevään 2017 kuntavaaleihin. Puolue aikoo vallata perussuomalaisille menettämänsä Lapin toiseksi suurimman puolueen aseman takaisin. Tervon mukaan nostetta haetaan työväen aseman parantamisesta.

Kuva: Jarno Tiihonen / Yle

Vasemmistoliitto aikoo nousta perussuomalaisten ohi Lapin toiseksi suurimmaksi puolueeksi kevään 2017 kuntavaaleissa, sanoo sunnuntaina Lapin piirin uudeksi puheenjohtajaksi valittu kemiläinen Kati Tervo.

– Tämä on meidän ehdoton tavoitteemme. Väistynyt puheenjohtaja Pertti Keränen antoi uudelle puheenjohtajalle haasteen, että vasemmistoliiton pitää olla kakkonen kuntavaalien jälkeen Lapissa. Sanoin omassa linjapuheessani, että otan haasteen vastaan, sanoo Tervo.

Tervo aikoo tuoda työväestön edut näkyvämmin esiin puolueen politiikassa. Hän haluaa vahvistaa puolueen yhteistyötä ammattiyhdistysliikkeen kanssa.

Väistynyt puheenjohtaja Pertti Keränen antoi uudelle puheenjohtajalle haasteen, että vasemmistoliiton pitää olla kakkonen kuntavaalien jälkeen Lapissa.

Kati Tervo

Lisäksi Tervon mukaan puolueen on huomioitava muutokset työssä. Tervo korostaa, että työ ei ole enää sitä perinteistä kolmivuorotyötä jossain laitoksessa tai virka-aikana tehtävää työtä.

– Vanhojen duunariammattien lisäksi on tullut paljon ammattiryhmiä, joiden asiaa meidän pitää ajaa. Esimerkiksi hoitajat ja kassat sekä matalapalkka-alat, joissa tehdään paljon osa-aikaisuuksia ja pätkätöitä. Heidän etujaan ja oikeuksiaan meidän pitää työväenpuolueena ajaa, Tervo sanoo.

Piiri tukee postilaisia

Vasemmistoliiton Lapin piirin syyskokous otti sunnuntaina kantaa moniin ajankohtaisiin asioihin. Piiri muun muassa ilmaisi tukensa Postin työntekijöille kannanotossaan.

– Postipalvelut ovat kaikille kuuluvaa yhteiskunnallista kansan palvelua. Postin työntekijöille on annettava työrauha. Vasemmistoliiton Lapin piiri tukee postin työntekijöiden taistelua työantajan öykkärimäistä käyttäytymistä ja palkkojen alentamista vastaan, kirjoitetaan piirin kannanotossa (siirryt toiseen palveluun).

Lisäksi tuotiin esiin huoli hallituksen aluepolitiikasta, lento- ja raideliikenteestä, sote-palveluiden yksityistämisestä ja koulutusleikkauksista. Lisääntyneen maahanmuuton piiri toivoo tuovan Lappiin lisää pysyviä asukkaita.