1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. teatteritaide

Palkitun Hassan Blasimin esikoisnäytelmä näyttämölle suomalais-virolaisin voimin

Tamperelaisen Teatteri Telakan 20-vuotisjuhlanäytelmä Digihattupeli saa ensi-iltansa maaliskuussa. Näytelmän kirjoittajaa on tituleerattu parhaaksi elossa olevaksi arabikirjailijaksi.

Kuva: Yle

Hassan Blasim kirjoittaa tamperelaisen Teatteri Telakan 20-vuotisjuhlanäytelmän. Maaliskuussa ensi-iltansa saava Digihattupeli keskittyy verkkomaailman ilmiöihin, ja se toteutetaan yhdessä virolaisen Tartu Uus Teaterin kanssa.

Digihattupeli esitetään keväällä kymmenen kertaa Tampereella, kolme kertaa Tartossa ja kaksi kertaa Tallinnassa. Pääosin suomenkielinen näytelmä esitetään osittain englanniksi ja myös muita kieliä käytetään.

Näytelmän ohjaavat Hanno Eskola ja Antti Mankonen. Pääosissa nähdään muun muassa Tanjalotta Räikkä ja Tomi Salmela.

Palkittu käsikirjoittaja

Hassan Blasim on Suomessa asuva kirjailija ja elokuvaohjaaja, joka on syntynyt Irakissa. Hänet palkittiin viime vuonna brittiläisen Independent-lehden kirjallisuuspalkinnolla teoksesta_ Irakin purkkajeesus_. The Guardian on nimennyt Blasimin parhaaksi elossa olevaksi arabikirjailijaksi.

Vuonna 1996 perustettu Teatteri Telakka sai vuonna 2013 yhdessä virolaisen Rakvere Teaterin ja lahtelaisen Teatteri Vanhan Jukon kanssa näyttämötaiteen valtionpalkinnon suomalais-virolaisesta yhteistuotannosta Köök-Kullervo-Petroskoi.

Juttua korjattu 17.11. klo 10.40: Telakka sai valtionpalkinnon vuonna 2013.