Brysselin piiritys ohi – pääepäiltyä ei löytynyt

Belgian poliisi on päättänyt laajamittaisen ratsian Molenbeekin lähiössä Brysselissä. Tiedot mahdollisesta pidätyksestä ovat ristiriitaisia, mutta pääepäiltyä ei tiettävästi saatu kiinni.

Ulkomaat
Belgian poliisivoimilla oli suuroperaatio Molenbeekin lähiössä Brysselissä maanantaina 16. marraskuuta. Mies hupparissa kävelee kuvan etualalla, takana näkyy seisoskelevia upseereita.
Belgian poliisivoimilla oli suuroperaatio Molenbeekin lähiössä Brysselissä maanantaina 16. marraskuuta.John Thys / AFP

Belgian pääkaupungissa Brysselissä poliisi on päättänyt laajamittaisen operaation, johon se oli ryhtynyt Molenbeekin lähiössä Pariisin terrori-iskuista epäillyn miehen kiinnisaamiseksi. Poliisi ei tiettävästi saanut kiinni 26-vuotiasta ranskalaista Saleh Abdeslamia, josta on annettu kansainvälinen etsintäkuulutus.

Brysselinkartta
Yle uutisgrafiikka

Viikonloppuna Belgian poliisi pidätti seitsemän henkilöä, joista viisi on sittemmin vapautettu. Kymmenet poliisit ja aseistautuneet poliisin erikoisjoukkojen jäsenet piirittivät maanantaina taloja Molenbeekin lähiössä, jossa asuu paljon muslimiväestöä ja maahanmuuttajia.

On epävarmaa, johtiko nelituntinen operaatio ylipäätään pidätyksiin. Belgian yleisradioyhtiö RTBF sanoi, että yksi henkilö pidätettiin. Poliisin tiedottaja sanoi kuitenkin uutistoimisto AFP:lle, että ketään ei pidätetty.

– Operaatio on ohi ja tulos on negatiivinen. Ketään ei pidätetty, poliisin tiedottaja Eric Van Der Sypt kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Molenbeekin kaupunginosan pormestari vahvisti myös uutistoimistoille, että poliisioperaatio on ohi.

Ylen toimittaja Antti Kuronen on seurannut tilannetta paikan päällä Molenbeekissä. Kuronen kertoo, että poliisin erikoisjoukot lähtivät jo pois piirityksen päättyessä, mutta katu on yhä suljettu ja tavallisia poliiseja on jäänyt paikalle.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lähteet: AFP, AP, Reuters