Miehistö hylkäsi purjeveneen – Swan on seilannut haamulaivana jo puoli vuotta

Nautorin veneveistämöllä ihmetellään Kolibri-nimisen veneen kohtaloa. Alus on ajelehtinut Atlantilla ilman miehistöä toukokuusta lähtien. Tuorein havainto veneestä on Bermudalta kaakkoon.

Kotimaa
Kuvassa  Kolibri
Wikimedia commons.

Tiettävästi miehistö hylkäsi norjalaisomistuksessa olevan Kolibri-aluksen Azoreilla riehuneen myrskyn jälkeen. Veneen masto on katkennut, mutta muuten alus näyttää olevan kohtalaisen hyvässä kunnossa kunnossa, arvioi Nautorin edustaja:

– Vene on näköjään lujaa tekoa. Kysymys kuuluukin, onko päätös veneen hylkäämisestä oikea, sanoo customer care -johtaja Robert Holm Yle Österbottenin haastattelussa. Hän arvioikin, että veneen hylänneet ovat luulleet sen olevan heikommassa kunnossa kuin se todellisuudessa on.

Ruotsalaisen internet-sivuston mukaan miehistö jätti veneen, joka oli pyörähtänyt pari kertaa ympäri. Veneen takila oli vahingoittunut ja pelastuslautta kadonnut.

Nautor ei ole saanut yhteyttä veneen omistajaan eikä aluksen tulevaisuudesta ole tietoa.

Robert Holmin mukaan Nautorin alus on päätynyt ajelehtimaan "kummituslaivana" pari, kolme kertaa aiemminkin. Ne ovat kelluneet ympäriinsä, kunnes ovat uponneet.