1. yle.fi
  2. Uutiset

Kivitipun vastaanottokeskuksesta valituksia hallinto-oikeuteen

Valituksissa vaaditaan toisaalta vastaanottokeskustoiminnan välitöntä keskeyttämistä, toisaalta sitä että vastaanottokeskus saisi jatkaa toimintaansa.

Kotimaan uutiset
Vastaanottokeskus perustetaan Kivitippuun Lappajärvellä.
Lomayhtymän omistama kylpylähotelli Kivitippu perustettiin Lappajärven rannalle vuonna 1989. Syksyllä 2015 se muuttui turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseksi.Pasi Takkunen / Yle

Lappajärven rakennuslautakunta päätti aiemmin, että Kivitipun kaava ei mahdollista vastaanottokeskuksen pitämistä. Tästä päätöksestä on tehty kaikkiaan neljä valitusta Vaasan hallinto-oikeudelle.

Kolme valituksista on tehty Kivitipun läheisyydessä sijaitsevien asunto-osakeyhtiöiden toimesta. Niissä vaaditaan vastaanottokeskuksen toiminnan keskeyttämistä välittömästi Etelä-Pohjanmaan maakuntakaavan, sekä Lappajärven yleis- ja asemakaavojen vastaisena.

Yksi valituksista on vastaanottokeskuksen toimintaa pyörittävän Lomayhtymä Finland Oy:n ja Lomayhtymä ry:n tekemä, ja siinä vaaditaan puolestaan rakennuslautakunnan tekemän valituksenalaisen päätöksen kumoamista. Lisäksi yritys ja yhdistys vaativat valituksessaan Lappajärven kunnalta oikeudenkäyntikulujensa korvaamista.

Lopullisen linjauksen asiassa tekee viime kädessä korkein hallinto-oikeus.

Lue seuraavaksi