1. yle.fi
  2. Uutiset

Kehitysvammaisten tanssiryhmät esiintyivät täydelle katsomolle – "Tää on niin hianoo!"

Aikuisten kehitysvammaisten kipinä tanssiin syntyi kantrikonsertissa. Ajatus pelkästä rivitanssista ei kuitenkaan kaikkia miellyttänyt, niinpä lopulta Tampereella Tullikamarin Pakkahuoneen lavalla esiintyi kolme eri tanssilajia edustavaa ryhmää.

kulttuuri
Kehitysvammaisia tanssijoita
Jukka Töyli / Yle

Tullikamarin Pakkahuoneella Tanssileidit, Texas Cowboys ja Nuutis Rockers odottavat posket punaisina omaa vuoroaan. Koko syksy on Nuutisaran toimintakeskuksessa harjoiteltu tanssiliikkeitä, ja nyt samat koreografiat pitää esittää oikealle yleisölle. Tätä on odotettu.

Tapahtumaa on mainostettu sosiaalisessa mediassa, mutta tehokkain markkinointi tehtiin kuitenkin bussissa matkalla Tullikamarille.

Kehitysvammaisten katutanssiryhmä
Jukka Töyli / Yle

– Tanssijat mainostivat siellä isoon ääneen iltaa, parrasvaloihin pääsyä on todella odotettu, sanoo tapahtuman koordinaattori Jaakko Laurila.

Tanssijat tulevat Nuutisaran toimintakeskuksesta. Se on Tampereella toimiva aikuisille kehitysvammaisille tarkoitettu paikka. Siellä tehdään töitä teollisuudelle alihankintana, mutta myös harrastetaan monipuolisesti kulttuurista liikuntaan.

Tänä syksynä on harjoiteltu tanssia, se oli nuutislaisten oma toive. Alun perin kipinä syttyi kantrikonsertissa rivitanssiin. Nuoret miehet halusivat kuitenkin tanssia mielummin hiphoppia, ja niin saatiin lopulta kasaan kolme tanssiryhmää: katutanssi, rivitanssi ja luova tanssi.

kehitysvammaisia rivitanssijoita loppukumarruksessa
Jukka Töyli / Yle

Esiintymiskokemus on niin täydellinen, ettei lavan viereen malta jäädä tunnelmiaan purkamaan sen kummemmin.

– Tää on niin hianoo! Huikkaa yksi, juuri lavalta palannut nuori mies.

Tanssiprojekti toteutettiin yhdessä Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen, Nuutisaran toimintakeskuksen ja Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen kanssa.

Lue seuraavaksi