Kaustisen kansanmusiikkijuhlien Sini Keräsestä vuoden tuottaja

Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU valitsi Pro Kaustinen ry:n toiminnanjohtajan Sini Keräsen vuoden 2015 tuottajaksi. Valintaperustelujen mukaan hän on onnistunut kehittämään Kaustisen kansanmusiikkijuhlia vaikeassa taloustilanteessa ja aikataulupaineissa.

kulttuuri
Kuvassa Kaustisen kansanmusiikkifestivaalin toiminnanjohtaja Sini Keränen.
Raila Paavola / Yle

Valintaperusteluissa todetaan, että Keränen on kyennyt uudistamaan Kaustisen kansanmusiikkijuhlia perinteitä unohtamatta.

– Keränen on osoittanut innostusta, määrätietoisuutta, järjestelmällisyyttä ja sisua. Näillä avuilla hän on nostanut jo kuopatuksi kuvitellun tapahtuman sisällölliseen kukoistukseen. Työn tuloksellisuudesta kertoo tapahtuman kävijöiden innostus ja määrän kasvu, valintaperusteissa todetaan.

Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry palkitsee vuosittain järjestämänsä Tuottajapäivän yhteydessä vuoden tuotannon ja vuoden tuottajan. Valintapäätökset teki tällä kertaa toimitusjohtaja ja tuottaja Liisa Akimof.

Tuottajapalkinnon suuruus on 1000 euroa ja tuotantopalkinnon 1500 euroa. Vuoden 2015 tuotantopalkinnon sai Maailma kylässä -tapahtuma.