Valosissit iskevät illalla Tikkakoskella – tavoitteena kehittää valaistusta pysyvästi

Tikkakosken keskusta valaistaan tänä iltana ohikiitävän hetken ajaksi näyttävällä valosissi-iskulla. Asialla ovat hiljaa pimeydestä hiipivät valosissit, jotka valaisevat isoilla kannettavilla valaisimilla eri kohteita. Guerrilla lightning –nimeä kantava valotempaus haluaa herättää ajattelemaan valaistuksen pysyvää kehittämistä.

Tikkakoski
Guerilla Lightning -tempaus iskee tänään Tikkakoskelle.
Guerilla Lightning -tempaus iskee tänään Tikkakoskelle. Valon kaupunki -hanke

Kierrokseen tarvitaan mukaan noin neljäkymmentä vapaaehtoista, joille ei etukäteen kerrota mitkä kohteet valaistaan. Vapaaehtoisia pyydetään saapumaan Tikkakosken torille kello 18. Yleisö toivotetaan katsomaan varsinaista kierrosta kello 19 alkaen.

– Valotempauksen toivotaan jättävän osallistujien ja yleisön mieliin ajatuksia siitä, miten valaistusta voisi kehittää pysyvästi, selvittää koordinaattori Annukka Larsen Valon kaupunki –hankkeesta.

– Toki siinä on taustalla myös ajatus siitä, että osallistujat voisivat jatkossa olla mukana vaikka kaupungin suunnittelutapaamisissa, kun heillä on jo vähän ajatuksia valaistuksesta.

Tikkakosken Guerilla lightning -tapahtuma oli tarkoitus toteuttaa jo lokakuun alussa muiden Valon kaupunki -tapahtumien aikaan, mutta rajun myrskyn vuoksi se jouduttiin siirtämään.

Tempauksen järjestää Jyväskylän Valon kaupunki -hanke yhteistyössä Kehittyvä Tikkakoski ry:n kanssa.