Valtion lisäbudjetti tuomassa 17 miljoonaa lisärahaa Saloon – TEM veti päätöksen takaisin ainakin toistaiseksi

Hallitus aikoo tukea talousarvion 2016 täydennyksellään Salon aluetalouden elpymistä. TEM tiedotti rahojen myöntämisestä ennenaikaisesti tiistaina. Päätöstä ei kuitenkaan ole vielä tehty.

Kuva: Samuli Holopainen / Yle

Työ- ja elinkeinoministeriö laittoi tiistaina julki tiedotteen, jonka mukaan päätös 17 miljoonan lisärahasta Salon seudulle olisi jo tehty. Pian TEM kuitenkin perui tiedotteensa.

TEM:in mukaan Salon rahoista päätetään vasta myöhemmin. Talouspoliittisen ministerivaliokunnan tiistain kokous peruuntui eikä päätöstä rahoituksesta ole siis vielä tehty.

Talousarvion 2016 täydennyksessä Salon aluetalouden elpymistä aiotaan avittaa rahoittamalla jo toimivien yritysten kasvua sekä tukemalla investointien houkuttelemista ja uuden yritystoiminnan syntymistä.

Työ- ja elinkeinoministeriön alkuperäisen tiedotteen mukaan elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) mukaan rahoituspäätöksellä aiotaan tukea erityisesti Microsoftilta irtisanottujen työllistymistä. Samalla pyritään estämään aivovuotoa ja varmistamaan, että alan vahva osaaminen säilyy Suomessa.

Salossa on laadittu suunnitelmaa alueellisesta osaamiskeskuksesta, joka perustuu paikalliseen, älylaitteiden huipputason tuotekehitys- ja tuotanto-osaamiseen.

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) korostaa TEM:n alkuperäisessä tiedotteessa, että osaaminen Salon seudulla on edelleen alansa huippua. Lindströmin mukaan on vahvaa näyttöä siitä, että eri alojen yritykset ovat hyvin kiinnostuneita Microsoftilta vapautuvasta osaamisesta.

Korjattu klo 14.51. Muutettu maanantait tiistaiksi.