1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vaasa

Vaasan koulujen lakkauttamisrumba ei päättynyt vieläkään

Vaasan kolmen koulun lakkauttamisrumba ei ota rauhoittuakseen. Palosaaren koulusta ei ole vielä päätöstä, Asevelikylän ja Teeriniemen kouluista sen sijaan on. Tosin niiden kohdalla on vetämässä oikaisupyyntöjä. Lautakunta päättää itse lakkautuksista ylimääräisessä kokouksessaan ensi viikolla.

Vaasa
Vaasan kaupunginvaltuusto kokouksessaan 16. marraskuuta 2015
(arkistokuva) Vaasan kaupunginvaltuusto kokouksessaan 16. marraskuuta 2015Terhi Varjonen/Yle

Varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunnan puheenjohtajan Pirjo Andrejeffin mietteet ovat maanantain valtuuston kokouksen jälkeen kahtalaiset. Andrejeffin johtaman lautakunnan ei tarvitsekaan tehdä ensi vuonna 650 000 euron lisäsäästöjä. Harmitusta tuo kuitenkin se, että 250 000 euron lisämäärärahaesitystä ei valtuusto hyväksynyt ja lisäksi talousarviokirjassa säilyvät lakkautettavien koulujen kohdalla Palosaaren, Asevelikylän ja Teeriniemen koulujen nimet. Mutta Andrejeff ei ole vielä luovuttanut.

– Ne on edelleen lakkautusuhan alla, mutta nyt kun me saatiin sinne rahaa tuo 650 000 euroa niin nyt me sitten lautakunnassa voimme päättää kuinka se kohdistetaan. Jos oikein positiivisesti sattuu niin me voisimme saada pelastettua nämä koulut tai joku näistä kouluista lakkautukselta, kertoo Andrejeff.

– Sehän tulee meidän omaan käyttösuunnitelmaan, että miten me kohdennetaan ne rahat eli mehän voimme seuraavassa kokouksessa antaa virkamiehille evääksi, että me toivotaan tätä ja tätä.

Puheenjohtaja ymmärtää, että kouluverkkoon on tehtävä muutoksia, mutta hän pohtii myös sitä vaihtoehtoa, olisiko joku muu koulu, joka voitaisiin lakkauttaa.

– Esimerkiksi joku huonokuntoinen koulu. Nyt kun meillä tutkitaan tätä yhtenäiskoulun ajatusta niin, olisiko niin, että voitaisko esimerkiksi Variskan kouluun laittaa Vanhan Vaasan koulun oppilaat. Että pantaisiin Vanhan Vaasan koulu kiinni kun se on huonokuntoinen. Jos se olisikin Vanhan Vaasan koulu joka lakkautettaisiin kenties, pohtii Andrejeff.

Päätös tehtävä pian

Lautakunnalla on ensi viikolla ylimääräinen kokous, jossa käsittelyssä ovat jälleen kerran koululakkautukset. Palosaaren koulusta päätöstä ei vielä ole. Asevelikylän ja Teeriniemen koulut lautakunta päätti lakkauttaa jo aiemmin, mutta näistä päätöksistä on vireillä oikaisupyynnöt, jotka käsitellään lautakunnassa.

Andrejeff toivoo, että päätös tehdään ensi viikolla mutta viimeistään joulukuussa asia on oltava selvä. Tuleville ekaluokkalaisille nimittäin pitää lähettää tieto alkuvuonna, mihin kouluun he menevät.

Lue seuraavaksi