Opiskelijat kurkistavat yrityspomojen päivään – verkostoituminen alkaa jo opiskeluaikoina

Päivä johtajana -tempauksen tarkoituksena on avata nuorille, mitä yrittäjyys ja johtaminen käytännössä on. Samalla nuoret saavat tilaisuuden luoda kontakteja työelämään. Tilaisuuteen tarttunut tradenomiopiskelija Katariina Pirttimaa pääsi päiväksi kemiläisen yrityksen uumeniin seuraamaan yrittäjän työpäivää.

Kuva: Heidi Hannukainen / Yle

Mistä asioista yrittäjän työpäivä koostuu? Mitä yritysjohtaja tekee? Nämä kysymykset käyvät varmasti monen tradenomiksi opiskelevan mielessä, mikäli tulevaisuudessa siintää ajatus oman yrityksen perustamisesta.

Lapin ammattikorkeakoulussa tradenomiksi opiskeleva Katariina Pirttimaa sai moniin kysymyksiinsä vastauksen tiistaina, kun hän seurasi kemiläisen ICT-alan yrityksen DataNixin yrittäjän Tuomo Hiltusen työpäivää.

Vastausten ja yritysmaailmaan kurkistamisen lisäksi Pirttimaa sai luotua suhteita ja kenties jopa työtilaisuuksia tradenomiopiskelijoiden yritykselle.

– Yrityksemme nimi on vaihtunut ja pitäisi ulkoasua suunnitella uudestaan. Mietin, että jos opiskelijoiden kautta voisi saada mahdollista logosuunnittelua ja markkinointisuunnitelmaa, pohtii DataNixin toinen omistaja Tuomo Hiltunen.

Yritystoiminta osana opiskelua

Opiskelijayrityksessä työskentely kuuluu Pirttimaan ja muiden tulevien tradenomien opintoihin. Yhteistyö kuulostaa Pirttimaan korviin loistavalta mahdollisuudelta.

– Niitähän me siellä yrityksessä päivät tehdään, tämä olisi ihan mahtavaa, Pirttimaa iloitsee.

Pirttimaan työuran haaveisiin kuuluu, että jonakin päivänä hän saisi itse olla johtaja-asemassa. Siihen Päivä johtajana on tarjonnut hyödyllisen kurkistuksen.

– Tämä päivä on ollut erittäin mielenkiintoinen, Pirttimaa sanoo.