Alakorkalon koululta löytyi öljyä maasta

Rovaniemellä Alakorkalon koulussa havaitun öljynhajun alkuperä on selvinnyt. Maaperäkairauksissa löytyi öljyä rakennuksen alta ja etupihalta. Rovaniemen tilaliikelaitos varautuu myös siihen, että öljy on pilannut laajemman alueen.

öljy

Alakorkalon koulurakennusta on lämmitetty öljyllä ennen kuin tilalle rakennettiin uusi hakelaitos. Öljyn haju kellarissa voimistui sen jälkeen, kun öljylämmityksestä luovuttiin. Öljysäiliötä ei ole poistettu, sillä öljyä pidetään koulun lämmityksen varapolttoaineena.

Koulun luokissa öljyn hajua ei ole havaittu. Koulun kellari on nyt alipaineistettu, jotta haju ei leviäisi muualle rakennukseen.

Tilaliikelaitos on teettänyt tarkempia sisäilmatutkimuksia, mutta niistä on odotettavissa tuloksia vasta arviolta muutaman viikon päästä. Myös koulun käyttövedestä on otettu tutkimusnäytteitä.

Tilaliikelaitoksen mukaan öljyvahinko näyttää tapahtuneen pitkän ajanjakson kuluessa. Toistaiseksi pilaantunutta maata on löytynyt vain kiinteistön alta ja etupihalta.

Vahingon laajuutta tutkitaan edelleen kairauksilla ja kaivovesinäytteistä. Tilaliikelaitos sanoo, että vahinko saattaa olla levinnyt laajemmallekin.